Punkt 6 Etablering af cykelskur - Hjemmepleje Øst

Beslutningstema

Deponering i forbindelse med etablering af cykelskur til Hjemmepleje Øst, Byskoven 11A.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at indgåelse af lejemål for Byskoven 11A (tidligere Ørbækvej 42) godkendes.

Sagsfremstilling

Hjemmepleje Øst råder over en række el-cykler, der anvendes dagligt, når de ansatte skal rundt til borgerne og levere personlig pleje og praktisk hjælp. Cyklerne har tidligere været placeret under et halvtag i en gård med en aflåst port. Men i forbindelse med at den bygning, der tidligere husede Fakta på Ørbækvej, blev revet ned, blev gården mellem alle bygningerne åbnet op og porten fjernet. Dette betyder, at de dyre el-cykler nu står udenfor i al slags vejr og for så vidt tilgængelige for hærværk og tyveri.

Der har været drøftet flere forskellige muligheder for at bygge et cykelskur til de ca. 20 el-cykler, som Hjemmepleje Øst råder over på Ørbækvej/Byskoven på nuværende tidspunkt. I forbindelse med, at flere af hjemmeplejens sektioner flytter til Byskoven 1 i nærmeste fremtid, vil antallet af el-cykler, der skal under tag, komme op på 40-45.

Boligselskabet SAB har afvist administrationens forslag til etablering af cykelskur med den begrundelse, at området skal benyttes til andet byggeri. Eneste mulighed for en placering i nogenlunde nærhed af områdekontoret ville betyde mange minutters gang ved henstilling og afhentning af cykler, og for at undgå dette tidsforbrug, ønsker Hjemmepleje Øst i stedet at tage imod SAB’s tilbud om leje af den bygning, der tidligere har huset Nordea.

Bygningen er på i alt 179 m2, og lejemålet kan alene benyttes til parkering og opladning af hjemmeplejens el-cykler.

Overtagelse af lejemålet for bygningen kan ske 1. april 2020 med første opkrævning af leje pr. denne dato. Den månedlige leje lyder på 6.000 kr., der reguleres én gang årligt. Dertil kommer a conto vand og aconto varme på henholdsvis 300 kr. og 500 kr. pr. måned. Derudover kommer udgifter til el.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ved indgåelse af lejemål > 3 år med privat udlejer skal kommunen deponere et beløb, der svarer til lejemålets ejendomsværdi, idet leje af lokaler sidestilles med en kommunal anlægsopgave. Svendborg Kommune skal derfor deponere 1,9 mio. kr. Beløbet kan imidlertid modregnes fuldt ud i det opsagte lejemål på Ramsherred 10-12.

Udgifterne til leje samt til el, vand og varme afholdes inden for eksisterende driftsbudgetter.

Beslutning i Økonomiudvalget den 24-03-2020

Indstilles.

Afbud fra Dorthe Ullemose (O). Som suppleant deltog Johan Emil Rasmussen (O).