Punkt 8 Uddybende CO2-opgørelse for 2018

Beslutningstema

Orientering om CO2-udledningen i 2018 fordelt på direktørområder.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

CO2-opgørelsen for 2018 blev præsenteret for Miljø- og Naturudvalget den 5. november 2019. Opgørelsen for 2018 er den seneste opgørelse for Svendborg Kommune som virksomhed. Opgørelsen er vedlagt som bilag 1.
 

På udvalgsmøde den 3. marts blev det efterspurgt, hvad Svendborg Kommunes CO2-udledning er fordelt på direktørområder og emissionskilder. Administrationen har derfor udarbejdet et supplement til 2018-opgørelsen, hvor CO2-udledningen er opgjort på direktørområde-niveau. Det er vedlagt som bilag 2.

Ifølge folketingets klimapolitiske aftale fra 2018 skal elproduktionen i 2030 bestå af 100 % vedvarende energi.

Vi kan derfor antage, at vores elforbrug i 2030 er dækket af 100 % vedvarende energi. CO2-udledningen herfra vil dermed være 0.

Med vedtagelse af Klima- og Energipolitikken har vi vedtaget en række indsatser, som kan reducere CO2-udledningen markant. Indsatserne omfatter blandt andet, at varmeforbruget og transporten elektrificeres så meget som muligt (varmepumper og elbiler). Det inkluderer dialog med fjernvarmeselskaberne og at vi medvirker til udbygning af vindmøller og solenergianlæg.

Disse tiltag vil blive konkretiseret yderligere i den handlingsplan for bæredygtig udvikling, som Natur og Miljø udarbejder i øjeblikket.

Beslutning i Miljø- og Naturudvalget den 23-03-2020

Taget til efterretning, idet skovdriften fremover inddrages.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Niels Chr. Nielsen (A)