Punkt 1 Referat

Sagsfremstilling

Medlemmer: Ole Østergaard, Anders Hulgaard, Jørgen Dahlgaard, Ulrik Feveile Nielsen, Esben Hedegaard

 

Svendborg Kommune: Marianne Wedderkopp


1. Godkendelse af dagsorden

Godkendt.

 

2. Godkendelse af referat fra mødet den 11. december 2019

Godkendt.
 

3. Opfølgning fra sidste møde

Der orienteres om udfordringer i Planafdelingen. Fremover er Arkitekturrådet på høringslisten i forhold til lokalplaner. Der kommer en opsamling senere på Arkitekturpolitikken og rammelokalplaner.


4. Orientering vedr. omdannelse af Scala og den videre proces

Næste møde indbydes arkitekten til at præsentere skitseforslag for omdannelsen af Scala. Derudover gør Arkitekturrådet opmærksom på, at deres bemærkninger fra Arkitekturrådets møde den 23. januar 2019 fortsat gøres gældende.

 

5. Drøftelse af lokalplan 651 for Ramsherred 10. I forhold til altanløsninger ønskes en drøftelse af behovet for overordnede regler.

Bilag:Lokalplan 651

Arkitekturrådet er bekymret for, at bygningen mister sin arkitektoniske karakter. Bygningen har over tid udviklet sig til et signaturbyggeri i byens rum, som står som en ”byport” til middelalderbyen. Det aftales, at der udarbejdes et notat, som skal tilgå planafdelingen inden 2. behandling af lokalplanen.
 

Notat vedlægges referatet – notatet er sendt til planafdelingen.



6.  Status på planer for Skårup Seminarium og det videre forløb

Plan har modtaget et projekt om at omdanne Skaarup Seminarium til boliger/seniorbofællesskab.

Projektet er foreløbig primært et volumenstudie. Omdannelsen skal ske ved omdannelse af de eksisterende hovedbygninger og opførelse af nye bygninger omkring hovedbygningen. Det grønne område/”skoven” foran hovedbygningen bibeholdes. Størstedelen af de nyere undervisningsbygninger foreslås nedrevet. Der er dialog med Kulturstyrelsen om muligheder for ændringer i selve hovedbygningen.
 

Processen i forhold til udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan besluttes politisk i februar/marts.  
 

Nærmere orientering på næste møde.

 



 


7. Status for Kogtved Søfartsskole og det videre forløb

 

Plan har modtaget et projekt om at omdanne Søfartsskolen til seniorbofællesskab. Det skal ske ved omdannelse af de eksisterende hovedbygninger og opførelse af nye bygninger omkring og bagved hovedbygningen. For arealerne mellem hovedbygning og kysten friholdes.
 

Processen i forhold til udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplan besluttes politisk i februar/marts.  
 

Nærmere orientering på næste møde.

 

 

8. Drøftelse af p-normen for Svendborg Kommune

Der blevet givet en orientering om arbejdet med P-norm som håndteres i kommuneplansarbejdet og arbejdet med parkeringsstrategien. Et arbejde som pågår lige nu. Arkitekturrådet vil få nærmere orientering, når arbejdet er længere fremme.
 

I forhold til arbejdet med parkeringsnormen ønsker Arkitekturrådet, at man er opmærksom på den bymæssige facet ved reservation af arealer til parkeringsformål med tvivlsomt belægningsgrad. Her tænkes også på cykelparkering.

cid:image001.jpg@01D5D035.EC3ECB40

cid:image002.jpg@01D5D035.EC3ECB40

 

 


9. Næste møde den 18. marts 2020 gennemgås Bosætningsstrategi.

 



10. Eventuelt