Punkt 14 Tennishal - frigivelse af bevilling til opvarmning samt godkendelse af brug af rådgiver

Beslutningstema

Frigivelse af anlægsmidler samt godkendelse af brug af ekstern rådgiver til projektet ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej 72”

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalgets godkendelse, at

  • Rådighedsbeløbet på 2.964.000 kr. frigives til realisering af projektet ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej”
  • At brugen af ekstern rådgiver godkendes.

Sagsfremstilling

Med Budget 2020 besluttede Byrådet at afsætte et rådighedsbeløb på 2,964 mio. kr. til forbedring af tennishallens faciliteter. Beløbet skal udmøntes efter dialog med hallens brugere og haludvalget.
 

Forretningsudvalget for Svendborg Idrætshal, hvorunder Tennishallen hører, har besluttet at anvende bevillingen til opvarmning af hallen.
 

Det er fortsat et ønske at udbygge hallen med faciliteter til omklædning og opbevaring. Der arbejdes i regi af Svendborg Idrætshal videre med denne løsning, herunder fondsansøgninger til finansiering.
 

Det er Svendborg Idrætshals ønske, at et eventuelt mindre forbrug fra ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej” kan anvendes til medfinansiering af tilbygningen. I dette tilfælde vil der skulle rejses en ny sag til politisk beslutning.
 

Administrationen anbefaler, at der anvendes en ekstern rådgiver til realisering af opgaven for at sikre den bedst mulige løsning og at varmen kan være etableret til indendørssæsonen starter den 1. oktober 2020.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der blev i forbindelse med budgetforliget for 2020 indarbejdet et rådighedsbeløb på 2,964 mio. kr. til forbedring af tennishallens faciliteter.
 

Det er derfor jf. indstillingen muligt at frigive 2,964 mio. kr. til realisering af projektet ”Opvarmning og isolering af tennishallen, Ryttervej”.
 

For at skabe de bedste muligheder for projektet, vurderer administrationen, at der er behov for brugen af ekstern rådgivning, for at have mulighed for at gennemføre projektet inden 1. oktober 2020.
 

Erfaringsmæssigt ligger priserne for brug af ekstern rådgiver mellem 8 - 12 % af håndværkerudgifterne. Finansieringen af rådgiver vil ske indenfor anlægsrammen på 2,964 mio. kr.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 06-03-2020

Indstillingen godkendt.
 

Afbud: Jens Erik Laulund Skotte (Ø), stedfortræder Jesper Kiel (Ø)

 

Afbud: René Haahr (V), stedfortræder Lars Erik Hornemann (V)