Punkt 8 Vestermarkskolen - om- og tilbygning/arealeffektivisering

Beslutningstema

Godkendelse af ideoplæg i forbindelse med sammenflytning af dagtilbud og skole på Vestermarkskolen

Indstilling

Direktionen indstiller til Børne- og Ungeudvalgets godkendelse, med efterfølgende orientering til Teknik- og Erhvervsudvalget, at ideoplægget godkendes.

Sagsfremstilling

På Teknik- og Erhvervsudvalgets møde i december 2019 besluttede udvalget at sætte opgaven i gang.

 

Der er nedsat en projektgruppe, der består af repræsentanter fra Vestermarkskolen, Øbakkerne Vester Skerninge Børnehus og Dagplejen, samt administrationen fra Børn- og Unge og CETS.

 

Projektgruppen har nu udarbejdet et ideoplæg samt skitser til indretning, der skal danne grundlag for det videre arbejde. Se bilag 1-4, der er vedlagt sagen.

 

  • En tilbygning og det nuværende SFO og 0. klasse indrettes til dagtilbud – børnehave og heldagslegestue.
  • SFO, forårs-SFO og 0. klasse flyttes til nyindrettede lokaler, hvor mellemskoleeleverne er nu. 3-5 klasse flyttes til andre lokaler på skolen.
  • Samtidig indrettes der til håndværk og design i parterreplan. Dette er en mindre renovering og indretning af lokalerne.

 

Der er indgået aftale med rådgiver, og det forventes, at opgaven udbydes til håndværkere sommeren 2020, og at det samlede projekt står færdigt maj 2021, med mulighed for indvielse umiddelbart før Landsstævnet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Sammenflytningen på Vestermarkskolen er en del af et arealeffektiviseringsprojekt, der også omfatter samling af Heldagsskolen på Skolebakken i Ollerup.

 

Det samlede projekt har en anlægsramme på 9,773 mio. kr., hvor udgifterne forventes at fordele sig med ca. 7,9 mio. kr. på Vestermarkskolen og ca. 1,8 mio. kr. til Heldagsskolen.

 

Projektet er en del af Arealeffektivisering og vil genere en årlig besparelse på ca. 0,4 mio. kr

 

Projektet vedr. Heldagsskolen er sat i gang og det forventes at være færdigt pr. 1. maj  2020.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 04-03-2020

Godkendt og oversendes til orientering.