Punkt 7 Byhaveskolen - anlægsbevilling til skolegårdsbelægning mm

Beslutningstema

Fremrykning af opgaven vedr. belægning på Byhaveskolen og finansiering, fra 2021 til 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller til Børne- og Ungeudvalget, med oversendelse til godkendelse i Teknik- og Erhvervsudvalget, med endelig vedtagelse i Byrådet,

  • At der sker en fremrykning af opgaven vedr. belægningen på Byhaveskolen fra 2021 til 2020
  • At der flyttes og frigives 1,00 mio. kr. fra puljen til Vedligeholdelse af Ejendomme fra 2021 til 2020, for at realisere projektet
  • At skitseprojektet fremlægges til godkendelse i Børne- og Ungeudvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget
  • At administrationen bemyndiges til at indgå kontrakter med evt. rådgiver og entreprenør
  • At opgaven udbydes som fagentreprise

Sagsfremstilling

Belægningen på Byhaveskolen er nedslidt og skolegården er ikke tilsvarende målgruppen, idet der er udfordringer med tilgængeligheden for kørestolsbrugere, svagtseende og andre med mobilitetshandicap.


Projektets endelige udformning vil blive til i et tæt samarbejde med skolen, herunder bestyrelsen, således at det er skolen og brugerne der prioriterer, hvilke enkelte dele, der skal udføres inden for den afsatte ramme.


Som en del af projektet udføres kloakarbejde for 250.000 kr., idet dette mest hensigtsmæssigt udføres, når skolegården alligevel er gravet op. Dette ville ellers ikke skulle udføres inden for den nærmeste årrække. Det efterlader 750.000 kr. til det samlede belægningsprojekt, alt inklusive.


Når skitseprojektet er godkendt politisk udbydes opgaven i fagentreprise. Eventuelle eksterne rådgiveropgaver vil ligge under 150.000 kr. og skal derfor ikke godkendes politisk.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Projektet indgår i puljen til Vedligeholdelse af Ejendomme for 2021 med 1,00 mio. kr.


En fremrykning af belægningen på Byhaveskolen, fra 2021 til 2020, kan finansieres ved at fremrykke 1,00 mio. kr. fra puljen til Vedligeholdelse af Ejendomme fra 2021 til 2020.


En alternativ finansieringsmodel kan være at udskyde nedrivningen af en bygning ved Skårup skole, som indgår i projektet ”Nedrivning af bygninger på Skårup og Thurø Skole” fra 2020 til 2021. Midlerne til nedrivningen af bygningen ved Skårup skole blev frigivet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 5. december 2019, til udførelse i 2020.


Regnskabsteknisk vil det alternative finansieringsforslag betyde, at det afsatte beløb på 1,00 mio. kr. i 2020, til projekt ”Nedrivning af bygninger på Skårup og Thurø Skole”, flyttes til puljen for Vedligeholdelse af Ejendomme. I 2021 bliver der flyttet 1,00 mio. kr. fra puljen til Vedligeholdelse af Ejendomme til projektet til ”Nedrivning af bygninger på Skårup og Thurø Skole”. Rent økonomisk vil de to projektet ikke blive stillet ringere, da der er tale om en omplacering af det samme beløb i begge år. Det vil dog betyde, at der vil ske en udskydelse af nedrivningen af bygningen på Skårup skole til 2021.

En investering på 1,0 mio. kr., som afskrives over en 10 årig periode, vil medfører en forventet takstforøgelse på ca. 715 kr. pr. år. pr. barn på Byhaveskolen og ca. 243 kr. pr. år pr. barn på Kolibrien i afskrivningsperioden og fordre en skriftligt varsling til betalingskommunerne.

Den endelige takstberegning vil ske på det tidspunkt projektet er færdigt, og vil blive indarbejdet i det efterfølgende år.

Lovgrundlag

BR18

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 04-03-2020

Godkendt.