Punkt 7 Kunsthøjskolen på Ærø

Beslutningstema

B: Beslutning

Kunsthøjskolen på Ærø søger tilskud til gennemførelse af ”TVÆRSNIT/SSS2020-Biennalen”, der afholdes på Ærø og i Svendborg i perioden 1. juni til 1. september 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • der bevilges et tilskud på 30.000 kr. af De frie Kulturmidler rettet mod den del af udstillingen, der foregår udendørs i det offentlige rum.

Sagsfremstilling

TVÆRSNIT/SSS2020-Biennalen afholdes i perioden 1. juni til 1. september 2020 på Fyn i Svendborg samt på Ærø i Søby, Bregninge og Ærøskøbing. Den første biennale blev afholdt i 2010 på Ærø. I 2020 vil det være sjette gang og første gang i Svendborg. Omdrejningspunktet er hver gang skulptur-genren tænkt i en udvidet form og udfoldet æstetisk i dialog med lokalitet og tradition.

 

Der er tale om et samlet udstillingsprojekt med 44 kunstnere og godt 80 værker, hvoraf en tredjedel planlægges udstillet i Svendborg. Værkerne, der udstilles i Svendborg, skabes af professionelle kunstnere og kunstnersamarbejder og udstilles 11 værker udendørs på Frederiksø og et enkelt på Torvet samt 14 værker indenfor i Kunstbygningen SAK, Kunsthal ved siden af og Work2gether. Ansøger gør opmærksom på, at der endnu ikke er indhentet tilladelse til opsætning i det offentlige rum, men at der er etableret samarbejder med de øvrige udstillingssteder.

 

Det senest revidere udstillingsbudget er på 966.998 kr., hvoraf ansøger har opgjort udgiften på Svendborg-delen af udstillingen til 322.112 kr. Det er dette beløb, der søges størst muligt tilskud til fra Svendborg Kommune. Da entréindtægten på SAK tilfalder udstillingsstedet selv samt at der ikke opkræves entré på de to øvrige udstillingssteder i Svendborg, er dette ikke en indtægtspost.

 

Der er til dato modtaget støtte og fondsmidler for samlet 415.000 kr. til hele udstillingsprojektet heraf 70.000 kr. fra Ærø Kommune. Udstillingsbudgettet udviser på nuværende tidspunkt et underskud på ca. 552.000 kr. Der mangler endnu svar fra flere fonde, ligesom Ny Carlsberg Fonden vil blive søgt støtte til udgivelse af kataloget. Kunsthøjskolen på Ærø finansierer selv 30.000 kr.

 

Administrationens bemærkninger

Det bemærkes, at i forhold til retningslinjerne for De frie Kulturmidler, vil der kunne tildeles støtte rettet mod den del af udstillingen, der foregår udendørs i det offentlige rum.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Tilskud vil være at afholde af De frie Kulturmidler, hvor der pr. 19. februar 2020 er et ikke disponeret beløb på 342.348 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-03-2020

Indstillingen godkendes.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende.