Punkt 6 Projektet Fjeren og Rosen

Beslutningstema

B: Beslutning

Styregruppen bag projektet Fjeren og Rosen i forbindelse med L2021 fremsender endelig projektbeskrivelse til udvalgets godkendelse.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Udvalget godkender projektets gennemførelse som beskrevet i projektbeskrivelsen.

Sagsfremstilling

Kultur- og Fritidsudvalget behandlede på mødet den 2. december 2019 en ansøgning fra Sydfyns Kulturforening om tilskud på min. 500.000 kr. til gennemførelse af totalteaterprojektet Fjeren og Rosen i forbindelse med L2021.

 

Styregruppen bag projektet har med baggrund i bevillingen arbejdet videre med konkretisering og ansvarsfordeling af projektet. Det er besluttet, at BaggårdTeatret overordnet set skaber forestillingen og står for administration, kunstnerisk ledelse og produktion. Sydfyns Kulturforening sørger for at producere 2-3 gigantdukker efter scenografens retningslinjer og står for at koreografere dukkerne i samarbejde med forestillingens instruktør. Odense Symfoniorkester står for orkestrets deltagelse.

 

Der vil blive skabt en stor, inkluderende og magisk forestilling som bliver landsstævnets signaturforestilling med opførelse på Pram i Havnen den 2. og 3. juli 2021, ligesom dukker fra forestillingen indgår i åbningsparaden 1. juli og afslutningsparaden 4. juli.

 

Særligt for forestillingen er fortsat, at den skabes og udføres i et stort fællesskab af institutioner, foreninger og borgere på Sydfyn, ligesom udenbys gæster via en hjemmeside vil kunne øve op til at deltage i forestillingen. I alt forventes projektet at inddrage 4.-5.000 deltagere samlet set på havn og pram. I løbet af foråret 2021 vil byen summe af workshops, hvor der øves koreografi, laves kostumer og bygges dukker. Byens skoler vil få besøg af kunstnere, og børnene vil selv skabe deres egne versioner af fortællingen og læse historien i klasserne. Der vil blive skabt forskellige niveauer for deltagelse, så scenekunstneriske talenter og passionerede kan lægge en stor arbejdsindsats og andre, som måske først kommer til Svendborg på dagen, også kan være med.

 

Der er lagt en produktions- og kommunikationsplan for projektet og 24. marts 2020 afholdes der   stormøde hvor alle interesserede inviteres indenfor til en orientering om projektet og muligheden for deltagelse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udvalget bevilgede på mødet den 2. december 2019 500.000 kr. fra De frie Kulturmidler i 2020 til projektets gennemførelse.

 

Ved budgetforliget for budget 2020 blev der afsat 500.000 kr. i 2020 og 1.000.000 kr. i 2021 til en forøgelse af De Frie Kulturmidler til at understøtte kulturaktiviteter i forbindelse med Landsstævnet 2021

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-03-2020

Indstillingen godkendes med det fremsendte budget.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende.