Punkt 4 Svendborg Teater

Beslutningstema

B: Beslutning

Den selvejende institution Svendborg Teater søger underskudsgaranti på 25.000 kr. i forbindelse med gennemførelse af teaterkoncerten Danmarks John på teatret i perioden 17. til 25. april 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • der bevilges en underskudsgaranti på 25.000 kr. fra De frie Kulturmidler til sikring af entréindtægten.

Sagsfremstilling

Traditionelt har Svendborg Teaters formål være at lægge hus til tilrejsende teaterforestillinger, og de fleste af Danmarks store skuespillere har kunnet opleves på scenen. Det er første gang nogensinde, at Svendborg Teater selv sætter en forestilling op.

 

Det er teatrets vision, at der fremover skal egenproduceres en teaterproduktion årligt, og at produktionen skal appellere til et bredt publikum dog med fokus på en folkelig ”tone”. Alle involverede aktører i stykket er lokale med undtagelse af den kvindelige rolle. Tillige er alle leverandører af scenografi, design, kostumer, musik og pr. materiale også lokale. Det er nemlig teatrets vision, at teatrets produktioner skal trække på lokale kræfter indenfor alle de områder, hvor det er muligt.

 

Forestillingen skal med på Dansk Teaterseminar 2020, som er en messe for præsentation og indkøb af nye teaterforestillinger, og det er målet, at den sælger, så der følger en turné i kølvandet på forestillingsrækken i Svendborg Teater.

 

Produktionsomkostningerne budgetteres til 338.800 kr., der finansieres ved fondstilskud og sponsorater på 85.000 kr. samt budgetteret billetsalg på 229.000 kr.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Bevillingen vil være at afholde af De frie Kulturmidler, hvor der pr. 19. februar 2020 er et ikke disponeret beløb på 342.348 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-03-2020

Indstillingen godkendes.

 

Søren Kongegaard (A) var fraværende.