Punkt 8 RAR Fyn Nøgletalsrapporter

Beslutningstema

Orientering om rapporter fra RAR Fyn

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, RAR Fyn har fremsendt 2 nøgletalsrapporter til udvalgets orientering og drøftelse.
 

Notatet  ”Udviklingen på arbejdsmarkedet” præsenterer nøgletal for det fynske arbejdsmarked. Der er fokus på den seneste arbejdsmarkedsbalance, der blandt andet beskriver udviklingen i forgæves rekrutteringer. På Fyn er der især forgæves rekrutteringer indenfor Sundhed og Socialvæsen og handel som er 2 store brancheområder, men også indenfor bygge og anlæg samt industri opleves rekrutteringsproblemer.


Generelt ses der en stigende beskæftigelse på Fyn, der udviklingsmæssigt er på niveau med hovedstadsområdet og over landsgennemsnittet. Ledigheden har været faldende i de sidste år, der ses dog en svagt stigende tendens for flere af de fynske kommuner, herunder Svendborg. Denne tendens skyldes de moderate forventninger til væksten i Danmark, hvorfor der fortsat kan forventes en svag stigning i ledigheden på Fyn.


Notatet ”Status på resultater og indsats” giver et overblik over arbejdsmarkedsindsatsen i kommunerne i RAR Fyns område i forhold til beskæftigelsesministerens benchmarkmåling.


Svendborg Kommune klarer sig bedre end forventet på beskæftigelsesområdet jævnfør ministerens benchmark. Rapporten ser dog også nærmere på placeringen indenfor flere af målgrupperne samt den indsats der gives.


dagpengeområdet er Svendborg placeret som nr. 45 på benchmarkslisten og klarer sig resultatmæssigt som forventet i forhold til kommunens rammevilkår. Samtaler og aktive tilbud er de bedst virkende instrumenter i beskæftigelsesindsatsen. I forhold til samtaler ligger Svendborg over landsgennemsnittet, mens der er et potentiale for at forbedre den aktive indsats.


På kontanthjælpsområdet er Svendborg placeret som nr. 26 og klarer sig resultatmæssigt bedre end forventet. I forhold til samtaler og aktiv indsats ligger Svendborg over landsgennemsnittet for såvel samtaler som aktive tilbud, men isæt for aktivitetsparate borgere ses et forbedringspotentiale.


På sygedagpengeområdet er Svendborg placeret som nr. 40 og klarer sig resultatmæssigt som forventet. I forhold til samtaler ligger Svendborg højt placeret i forhold til den tidlige indsats, mens der ses et forbedringspotentiale i forhold til en aktiv indsats samt samtaler i sager med længere anciennitet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 02-03-2020

Orienteringen blev taget til efterretning.

Der var afbud fra Per Nykjær Jensen (V). Som suppleant deltog Mette Kristensen (V).