Punkt 3 Kulturpuljen

Beslutningstema

Udkast i høring til nye kriterier og procedure for Kulturpuljen (De frie Kulturmidler).

Sagsfremstilling

Et led i udmøntningen af de netop vedtagne kulturhandleplaner er, at der skal ske et serviceeftersyn af kriterierne og proceduren for tilskud fra De frie Kulturmidler.

 

På den baggrund drøftede Kultur- og Fritidsudvalget på mødet den 13. januar 2020 nye kriterier for Kulturpuljen og vedtog at sende et nyt forslag i høring med anbefaling.

 

Høringsberettigede er de kulturelle råd.

 

Vi hører samtidig gerne, om musikudvalget, ud fra udvalgets kendskab til kulturlivets ”årshjul”, har et forslag til placeringen af de 3 årlige ansøgningsrunder.

 

Når Kultur- og Fritidsudvalget efter høringen har behandlet sagen igen, vil der samtidig blive tilrettelagt en overgangsordning, så ingen ansøgere kommer i klemme i forhold til at kunne søge til et planlagt projekt.

 

Det nye forslag til kriterier vedlægges.

Beslutning i Svendborg Musikudvalg den 25-02-2020

Udvalget finder det positivt med en forenkling af ansøgningskriterierne og det, at Kultur- og Fritidsudvalget forholder sig så åbent som muligt til en ansøgers projekt eller arrangement.

Musikudvalget bemærker følgende:

-          Sætningen: ”samt appellerer til og nydes af et betydeligt publikum” bør udgå, da det i ansøgerkredse kan skabe stor tvivl om betydningen af den ordlyd.

-          Sætningen: ”der sættes i værk inden ansøgningens behandling” bør ændres til ”der er afviklet inden ansøgningens behandling”.

-          Det skal tydeliggøres, at udmeldingen om de årlige temaer sker året forud, så der ikke opstår misforståelser.

-          Udvalget foreslår, at ansøgningsfristen for det kommende års første runde er senest 1. november året før.

 

Rasmus Fribo og Maja Kvist var fraværende