Punkt 9 Byrådsmøder i lokalområderne

Beslutningstema

Evaluering af byrådsmøder i lokalområderne.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  1. Udvalget evaluerer afholdelse af byrådsmøder i lokalområderne og giver bemærkninger til Byrådet.
  2. Udvalget evaluerer borgermøder i forbindelse med byrådsmøder i lokalområderne.
  3. Udvalget anbefaler over for Byrådet mulige placeringer for de næste møder, hvis Byrådet beslutter at fortsætte ordningen.

Sagsfremstilling

Efter kommunalvalget i 2013 besluttede byrådets politikere at holde en række byrådsmøder med tilhørende borgermøder uden for byrådssalen for at understøtte nærdemokrati og netværk. Lokaludvalget har siden udvalgets nedsættelse haft en værtsrolle for disse møder.
 

Administrationen skal i begyndelsen af det nye år planlægge, hvor de to byrådsmøder ude i lokalområderne skal afholdes. I den forbindelse foreslår administrationen at Lokaludvalget evaluerer, hvorvidt byrådsmøderne også fremadrettet skal afholdes i lokalområderne.

Lokaludvalget skal ligeledes evaluere form og indhold på borgermøderne, der finder sted inden byrådsmøderne, herunder:
 

-          Hvilken værdi bidrager borgermøderne med?

-          Er formen og indholdet på borgermøderne passende?

-          Vurderer udvalget, at det er meningsfuldt at fortsætte med at afholde borgermøder i forlængelse af byrådsmøder i lokalområderne, på samme måde som det foregår i dag?

 

Lokaludvalget skal anbefale over for byrådet, i hvilke mulige lokalområder fremtidige byrådsmøder kan afholdes, hvis Byrådet beslutter at fortsætte ordningen:

Administrationen foreslår følgende placeringer:

-          Område 5762

-          Tåsinge Syd

-          Vejstrup (har selv henvendt sig)

-          Thurø

 

Kim Bremer Christoffersen, afdelingschef i Direktionssekretariat og deriblandt ansvarlig for byrådsmøderne i lokalområderne, vil deltage ved drøftelsen af dette punkt.

Beslutning i Lokaludvalget den 19-02-2020

Lokaludvalget evaluerede afholdelse af byrådsmøder i lokalområderne og anbefalede Byrådet at fortsætte med modellen med administrationens fortsatte fokus på, at det er lokalområderne, der sætter dagsordenen til det forudgående borgermøde og at lokalområderne gerne må tage stilling til, om de ønsker dialog med byrådsmedlemmerne eller snarere at aflevere bestemte budskaber.
 

Lokaludvalget anbefaler Byrådet følgende mulige placeringer: Ollerup, Vejstrup og et tredje område, hvor Byrådet endnu ikke har været. Kompetencen til den konkrete udvælgelse af områderne delegeres til administrationen.