Punkt 24 Venstres byrådsgruppe

Beslutningstema

Venstres byrådsgruppe.

Sagsfremstilling

Venstres byrådsgruppe ønsker følgende drøftet på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 6. februar 2020:

 

” Venstre vil gerne have nedenstående sat på dagsordenen :

 

Konkret vil vi gerne diskutere:

 

  • Modernisering af de skabelonerne som skal ligge til grund for fremtidige lokalplaner, herunder hvor stramme materialevalg der bør specificeres, ligesom hvor restriktivt udformning af huse – et-plan, 1,5 plan osv., niveauforskelle, støttemure mv. bør være

 

  • Regler og fremgangsmåder for dispensationer i forhold til eksisterende lokalplaner, således at lokalplaner giver videst mulige rammer, naturligvis under hensyntagen til særlige lokale forhold, som fx Troense eller Grev Schackvej og lignende.

 

  • Hvad gør vi i Kirkeby og andre steder - når to veje med mindre end 100 meters afstand, inde i det samme villakvarter, pludselig har forskellige regler for minimums afstand imellem carport og vej (Kirkeby).

 

  • Hvad gør vi på i Skårup – hvor der på Plougskiftet? er krav om 1,5 etage, som ingen bygger i dag. Det betyder at der star 3-4 tomme byggegrunde som ingen har villet købe de sidste 10 år.

                                                                                                                                                                                                                                           

  • Vi har fået sendt “Vædderen” tilbage, og det vi i ovennævnte punkter diskuterer, bør naturligvis også gælde for vædderen.   

 

 

Og endelig - når vi begynder at drøfte emnet – vil der sikkert også være en række andre forhold, hvor vi forestiller os at administrationen kan lægge endnu flere eksempler frem.  Sådanne eksempler vil være meget velkomne og gavnlige for debatten, og for de tanker vi skal gøre os i same forbindelse.”

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 06-02-2020

Sagen blev drøftet. Administrationen anmodes om at forberede et kommende temamøde vedrørende udarbejdelse af lokalplaner i Svendborg Kommune.