Punkt 20 Prioritering og frigivelse af anlægsmidler til cykelstiprojekt og øvrige trafiksikkerhedsprojekter i 2020

Beslutningstema

Prioritering og frigivelse af anlægsmidler til cykelstiprojekt og øvrige trafiksikkerhedsprojekter i 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalgets godkendelse:

  • At der frigives 2,7 mio. kr. af rådighedspuljen til cykelstier 2020 til projektet ”cykelsti langs Assensvej i Kirkeby”.
  • At der frigives 0,12 mio. kr. af rådighedspuljen til øvrige trafiksikkerhedsprojekter til trafiksikkerhedskampagner 2020.
  • At der frigives 0,15 mio. kr. af rådighedspuljen til øvrige trafiksikkerhedsprojekter til akutte små trafiksikkerhedsprojekter 2020.
  • At der må benyttes rådgiver på opgaven.
  • At administrationen bemyndiges til, at prioritere de resterende midler til trafiksikkerhed og cykelstier, når der foreligger en ny trafiksikkerhedsplan.
  • At Teknik- og Erhvervsudvalget orienteres om administrationens prioritering af fortov/cykelsti projekter i 2021 og 2022.

Sagsfremstilling

Ved budgetforlig 2020 blev der tilført 2.0 mio. kr. ekstra til puljen med trafiksikkerhedsprojekter og cykelstier. Administrationen har vurderet på de cykelstiprojekter, der allerede er præsenteret for Teknik- og Erhvervudvalget ved frigivelsessagen  i 2019, samt de ønsker, der er indkommet i 2019. Med baggrund i ovenstående anbefales følgende større cykelsti- og trafiksikkerhedsprojekter i de kommende tre år.

 

Følgende er 3 forslag til nye cykelstis- og fortovs projekter.

  1. Cykelsti  fra Gemalvej til skolen i Kirkeby

En cykelsti der forbinder Gemalvej til Issø-Skolen i Kirkeby. Stien er dobbeltrettet samt belyst. Overslag 2,7 mio. kr. (Se vedhæftede bilag 1)

  1. Fortov/trafiksikkerhedsprojekt langs Gammel Nybyvej

Fortovet anlægges i den østlige side af Gammel Nybyvej fra nr. 45A til krydset med Eskærvej. Projektet forventes at kunne udføres i 2021. Overslag 2,2 mio. kr.

  1. Cykelsti langs Rantzausmindevej

Cykelstien anlægges i den nordlige side af Rantzausmindevej fra Efterskolevej til Herman Nielsens Vej. Projektet forventes at kunne udføres i 2022. Overslag 2,15 mio. kr.

 

Det foreslås, at cykelstien i Kirkeby udføres i 2020, de resterende cykelstier tænkes prioriteret i de efterfølgende år. Fortovet langs Gammel Nybyvej kan udføres i 2021 og Cykelstiens forlængelse langs Rantzausmindevej kan udføres i 2022.

Da omfanget af entreprisen ikke er fuldt belyst anmodes om, at der må benyttes rådgiver, hvis dette viser sig at være nødvendigt.
 

Der er ved at blive udarbejdet en trafiksikkerhedsplan. Trafiksikkerhed planen vil omhandle både trafiksikkerhed(Uheld), skoleveje, borger ønsker, cykel og gangstier. Denne forventes færdig til politisk behandling inden sommerferien. I forbindelse med godkendelsen vil der være en samlet liste over projekter og et forslag til hvilke projekter, som ønskes udført i efteråret 2020, ud fra de resterende beløb i puljerne på samlet 2.118.425 kr.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der ønskes frigivet 2,7 mio. kr. af rådighedspuljen til cykelstier 2020 til projektet ”cykelsti langs Assensvej i Kirkeby”.
 

Der ønskes frigivet 0,12 og 0,15 mio. kr. af rådighedspuljen til øvrige trafiksikkerhedsprojekter til trafiksikkerhedskampagner 2020 og akutte små trafiksikkerheds projekter 2020.
 

Der resterer herefter 2.118.425 kr. tilbage af de 2 rådighedspuljer.
 

Projekterne vurderes ikke at have erhvervsmæssige konsekvenser.

Lovgrundlag

Vejloven

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 06-02-2020

Liste V, Torben Frost (Liste A) og Jens Munk (Løsgænger) fremsatte følgende ændringsforslag:

 

At der frigives 2,7 mio. kr. af rådighedspuljen til cykelstier 2020 til projektet ”cykelsti langs Assensvej i Kirkeby”. Samt at den resterende strækning på fra Issøskolen på Assensvej til Hovedvejen etableres med den planlagte cykelsti, så snart puljemidlerne hertil findes.
 

At der frigives 0,12 mio. kr. af rådighedspuljen til øvrige trafiksikkerhedsprojekter til trafiksikkerhedskampagner 2020.
 

At der frigives 0,15 mio. kr. af rådighedspuljen til øvrige trafiksikkerhedsprojekter til akutte små trafiksikkerhedsprojekter 2020.
 

At der må benyttes rådgiver på opgaven.
 

At administrationen udarbejder en prioriteret forslag til anvendelse af de resterende midler til trafiksikkerhed og cykelstier, når der foreligger en ny trafiksikkerhedsplan til godkendelse af Teknik- og Erhvervsudvalget”.

 

For stemmer et mindretal på 4: Liste V, Torben Frost (Liste A) og Jens Munk (Løsgænger).
 

Imod stemmer et flertal på 5: Flemming Madsen (A), John Arly Henriksen (A), Niels Christian Nielsen (A), Liste C og Liste Ø.
 

Forslaget var dermed forkastet.
 

Flemming Madsen (Liste A) fremsatte følgende forslag:

”Indstillingen godkendes med bemærkning om at de følgende projekter prioriteres i denne rækkefølge i takt med, at finansieringen tilvejebringes:

  1. Cykelsti fra Gemalvej til skolen i Kirkeby
  2. Fortov/trafiksikkerhedsprojekt langs Gammel Nybyvej
  3. Cykelsti langs Rantzausmindevej

 

For forslaget stemte et flertal på 9.
 

Forslaget var dermed godkendt.