Punkt 8 Økologisk spisemærke i Socialafdelingen

Beslutningstema

Orientering om det økologiske spisemærke på socialområdet.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at Social og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

Byrådet besluttede d. 27. februar 2018, at Svendborg Kommunes køkkener skal have opnået bronzemærket i økologi inden udgangen af 2019, og at fødevareindkøb fortrinsvis foretages lokalt. Bronzemærket kræver, at 30-60% af det samlede fødevareindkøb er økologisk.

 

socialområdet er følgende køkkener en del af omlægningen:

  • Skovsbovej 111
  • Ryttervej
  • Sydbo
  • Vestereng
  • Forsorgscenter Sydfyn.

Madproduktion i støttecentre er at ligestille med borgerens private køkken. Indkøb i disse tilbud omhandler derfor ikke kravet om bronzemærket i økologi.

Fremdriften i omlægningen til det økologiske spisemærke fordeler sig således at:

  • Ryttervej, Vestereng og Sydbo har erhvervet det økologiske spisemærke i bronze
  • Forsorgscenter Sydfyn har indsendt ansøgning og afventer svar fra Fødevarestyrelsen
  • Skovsbovej 111 indsamler den sidste dokumentation og forventes at ansøge i starten af februar.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Omlægningen til mere økologi skal ske inden for den eksisterende økonomiske ramme gennem tilretning af råvareforbruget.

 

Såfremt det viser sig, at omlægningen er udgiftsdrivende ud over pristalsfremskrivningerne i forhold til borgerens egenbetaling orienteres Social- og Sundhedsudvalget.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 04-02-2020

Taget til efterretning.

Der var afbud fra Susanne Gustenhoff (Ø).