Punkt 4 BGK Fyn - ny billedkunstuddannelse i Svendborg for unge på Fyn

Beslutningstema

Orientering

Henvendelse fra Stine Kähler Madsen m.fl. om planer frem mod etablering af en ny billedkunstuddannelse i Svendborg for unge på Fyn, der vil dygtiggøre sig inden for kunstneriske fag.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • sagen tages til orientering

Sagsfremstilling

Billedkunstnerisk Grundkursus Fyn (BGK) er tænkt som et 3-årigt skoleforløb, hvor unge i alderen 15-25 år fra hele Fyn vil få mulighed for at udvikle sit talent og personlige udtryk gennem undervisning på et højt kunstfagligt niveau. Det er gruppens forventning, at BGK Fyn også vil bidrage til det eksisterende kunst- og kulturmiljø i Svendborg, idet der oprettes projektstillinger til lokale, udøvende kunstnere, ligesom uddannelsen forventes at vil skabe øget opmærksom blandt danske billedkunstnere og kunstinteresserede på Svendborg som kunst- og kulturby.

 

Formål, organisering, læringsmiljø, samarbejder mv. fremgår af projektbeskrivelsen vedlagt som bilag. Der er endvidere vedlagt et budget, der dog på ingen måde er fyldestgørende på nuværende tidspunkt og derved kan danne baggrund for nogen vurdering af tilskudsbehov.

 

Administrationens bemærkninger

Administrationen er i orienterende dialog med gruppen, idet projektet endnu ikke er klar til egentlig politisk behandling. BGK Fyn taler ind i flere aspekter af de nye kulturspor – særligt i forhold til visionerne om Svendborg ArtLab. Dette er gruppen opmærksom på og vil søge ind i dialogen om dette spor. Derudover har administrationen blandt andet henvist gruppen til at gå i dialog med Kulturregion Fyn om et muligt fynsk samarbejde om projektet. Dette har affødt drøftelser om muligheden for at bringe projektet frem i forbindelse med kulturaftale 2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Eventuelle afledte udgifter rejses som budgettema i forbindelse med budgetdrøftelserne for 2021.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 03-02-2020

Taget til efterretning.

 

Susanne Gustenhoff (Ø) var fraværende.