Punkt 9 Central pulje til en særlig beskæftigelsesindsats

Beslutningstema

Udmelding af puljemidler

Indstilling

Direktionen indstiller, at udvalget drøfter puljeudmeldningen

Sagsfremstilling

Som led i aftalen mellem den daværende SR-regering, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om forlig om en reform af beskæftigelsesindsatsen af juni 2014 er der afsat en mindre bevilling til en central pulje med henblik på at gennemføre en særlig beskæftigelsesrettet indsats.

 

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der administrerer puljen har netop udmeldt 3,3 mio. kr., der kan ansøges om i 2020. Formålet i 2020 er, at flere personer og deres efterkommere med flygtningebaggrund, som har været i Danmark i længere tid, får fodfæste på arbejdsmarkedet via beskæftigelsesrettede tilbud.

 

Der vil i vurderingen af ansøgningerne blive lagt vægt på

  • om tilbuddene styrker deltagernes jobrettede kompetencer og arbejdserfaring gennem kombinerede og fleksible indsatser, samt tilbud der tager udgangspunkt i et tæt virksomhedssamarbejde.
  • om der er fokus på at styrke især kvinders arbejdsmarkedsdeltagelse
  • at projektet er rettet mod en mere eller mindre homogen målgruppe med faglige/og eller arbejdskulturelle problemstillinger.

STAR opfordrer ansøgere til at inddrage erfaringer fra de senere års indsats for nytilkomne, herunder erfaringerne fra Beskæftigelses- og Integrationsambassadørprojekterne.

 

Der er ansøgningsfrist 17. februar 2020. Projektperioden er afgrænset til primo marts til 30. oktober 2020.

 

Administrationen arbejder aktuelt med at vurdere puljeopslaget ud fra erfaringer med målgruppen, den eksisterende indsats og mulighederne for at tilrettelægge en særlig indsats i den afgrænsede projektperiode. Administrationen orienterer udvalget om overvejelserne på mødet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Såfremt der ansøges og modtages bevilling på puljemidler, afregnes disse bagudrettet efter regnskabsaflæggelse og på baggrund af faktiske udgifter.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 03-02-2020

Udvalget godkendte, at der søges tilskud fra puljen.

Hanne Ringgaard Møller (B) og Karl Magnus Bidstrup (Å) deltog ikke i behandlingen af punktet.