Punkt 7 Godkendelse af udbudsproces - Individuelt forløb for borgere med udfordringer ud over ledighed

Beslutningstema

Godkendelse af udbudsproces

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at udvalget godkender udbudsprocessen

Sagsfremstilling

Det er administrationens vurdering, at der er behov for tilbud til målgruppen af borgere med problemer ud over ledighed. Borgerne i målgruppen befinder sig udenfor arbejdsmarkedet. Der er behov for et individuelt udviklingsforløb, der skal sigte mod at udvikle den enkelte borgers arbejdsevne mest muligt og altid i en virksomhedsrettet kontekst.

 

I samarbejde med Udbud og Kontraktstyring er der udarbejdet kravspecifikation, der beskriver krav til samarbejdet med en ekstern leverandør, målgruppens karakteristika samt forventning til kapacitet.

 

Det forventes, at en kommende leverandør har et solidt kendskab til beskæftigelsesområdet og den beskrevne målgruppe, herunder de forvaltningsretlige regler, der knytter sig til området.

Det er en forudsætning, at leverandøren etablerer sig centralt i Svendborg. Den eksterne leverandør skal ligeledes forpligtige sig til at leve op til de principper og prioriteringer, der vedtages lokalt, herunder arbejdsklausul vedrørende sikring af arbejdstagerrettigheder.

 

Udbudsprocessen gennemføres i samarbejde med Udbud og Kontraktstyring efter følgende tidsplan:

-          Offentliggørelse af udbud 5. februar 2020

-          Indledende ansøgningsfrist 19. februar 2020

-          Endelig tilbudsfrist 17. april 2020

-          Resultat af udbud offentliggøres i uge 17 2020

-          Opstart af tilbud uge 21 2020

 

Der er i udbudsprocessen indlagt et forhandlingsmøde før endeligt tilbud afgives. På baggrund af første tilbud udvælges 5-7 leverandører til at afgive et endeligt tilbud.

 

De indkomne tilbud vurderes på baggrund af kriterier, der muliggør både kvalitets- og prisvurdering. Pris vil vægte med 50 % og kvalitet vil vægte med 50 %.

Kvalitetsvurderingen vil blandt andet ske på baggrund af indholdet i tilbuddet, medarbejdernes kompetencer samt hvorledes leverandøren arbejder ud fra en forskningsbaseret viden eller erfaringer med, hvad der virker for målgruppen.

 

Administrationen følger op på samarbejdet ved kvartalsvise møder med leverandøren, hvor denne blandt andet skal redegøre for de opnåede resultater.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget orienteres om valg af leverandør.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Udbudsprocessen skal sikre en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Lovgrundlag

Udbudsloven

Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 03-02-2020

Indstillingen blev godkendt.

Hanne Ringgaard Møller (B) og Karl Magnus Bidstrup (Å) deltog ikke i behandlingen af punktet.