Punkt 7 Ansøgning om 2-årig råderetsaftale fra Foreningen Gudme Bike Park Klub

Beslutningstema

Beslutning om 2-årig råderetsaftale på erhvervsareal ved Gryagervej og Sognevej i Gudme til Foreningen Gudme Bike Park Klub til opnåelse af finansiering af projekt - med mulighed for forlængelse.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalgets godkendelse og Byrådets endelige vedtagelse,

  • At administrationen bemyndiges til at indgå en 2-årig råderetsaftale med Foreningen Gudme Bike Park Klub på det omtalte areal.

Sagsfremstilling

Foreningen Gudme Dirt Bike Klub ønsker at etablere en udendørs Bike Park på kommunens erhvervsareal på Gryagervej og Sognevej, Gudme, 13.258 m², matrikel nr. Gudme By, Gudme 29c. Der påtænkes indkørsel fra Sognevej. Se vedlagte kort.

 

Gudme Bike Park skal være et nyt samlingspunkt i lokalområdet, for alle med interesse for cykling uanset niveau. Derudover planlægger foreningen, at afholde holdtræning og forskellige andre foreningsaktiviteter i parken. På lang sigt ønsker klubben at etablere et mindre klubhus, en vaskeplads til cykler og forskellige andre faciliteter som kan gavne de kommende brugere af parken. Foreningen oplever stor opbakning til projektet i lokalområdet.

 

Over den kommende 2-årige periode vil foreningen arbejde proaktivt med at tiltrække fondsmidler, og skabe yderligere opbakning til projektet. Råderetsaftalen kan efter en 2-årige periode forlænges til at gælde i en samlet periode på 25 år, såfremt foreningen formår at realisere projektet økonomisk, og de fornødne ændringer i plangrundlaget tilvejebringes.

 

Da det pågældende areal er udlagt til erhvervsområde i den gældende lokalplan, forudsætter en realisering af projektet, at plangrundlaget i området ændres. Som følge heraf har foreningen pr. 1/12-2019 indsendt projektet til forhøring ifm. revideringen af kommuneplanen 2017-2029.

 

Der er ikke erhvervsmæssig interesse i arealet. Opnår foreningen en råderetsaftale, vil der ikke kunne erhvervsudvides på arealet de kommende 2 år.   Svendborg Kommune har ikke budgetteret med indtægter fra et salg af arealet.

 

Alle fremtidige anlæg i Gudme Bike Park vil blive etableret og drevet af Foreningen Gudme Bike Park Klub.

 

Projektet blev drøftet på bestyrelsesmøde i Sport og Idræt i Svendborg(SIS) den 15.10 2018. Bestyrelsen fandt projektet spændende og bakker op om etableringen af Gudme Bike Park.

Se vedlagte bilag.

 

Sagen orienteres i Kultur – og Fritidsudvalget, og oversendes til beslutning Teknik- og Erhvervsudvalget, samt til godkendelse i Økonomiudvalget og endelig beslutning i Byrådet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Svendborg Kommune har ikke budgetteret med indtægter fra et salg af arealet.

Lovgrundlag

Kommunalfuldmagten.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-01-2020

Indstillingen godkendt.

 

Jesper Ullemose (V) var fraværende. Som suppleant deltog Mette Kristensen (V).

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Flemming Madsen (A).

 

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 20-01-2020

Indstillingen godkendt.

Fraværende: René Haahr (V). Som suppleant deltog Lars Erik Hornemann (V).

Fraværende: Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Som suppleant deltog Jesper Kiel (Ø).

 

Beslutning i Økonomiudvalget den 21-01-2020

Indstilles.