Punkt 2 Budgetprocedure budget 2021

Beslutningstema

Godkendelse af budgetproceduren for budget 2021

Indstilling

Direktionen indstiller,

 

At Økonomiudvalget godkender budgetprocessen for budget 2021, herunder at der afholdes ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 4. august 2020.

Sagsfremstilling

Budgetproceduren for budget 2021 skal ses i lyset af et budget i balance.

 

Primo 2020 forventes det, at forhandlingerne om en kommende udligningsreform skydes i gang, og målet er, at den skal have virkning fra og med 2021.

 

Forløbet af budget 2021 følger de senere års praksis, hvor fagudvalgene i foråret drøfter budgettemaer/indsatser, samt eventuelle særlige budgetmæssige udfordringer. På møderne i juni og/eller august fremsender fagudvalgene budgettemaer til Økonomiudvalget.

 

1. september 2020 afholdes budgetseminar, hvor Byrådet og Hoved-Medudvalget får en økonomisk status og en gennemgang af budgetmaterialet. De politiske forhandlinger starter den 16. september og forløber frem til den 20. september. Fristen for fremsendelse af ændringsforslag er den 21. september.

 

De vigtigste elementer i budgetproceduren er følgende:

 

  • Rammestyring – udvalgene skal som udgangspunkt selv finansiere udgifter til realisering af nye tiltag, demografisk udgiftspres m.m. via omstilling og prioritering inden for udvalgets rammer.
     
  • Primo august vurderer Økonomiudvalget kommunens økonomiske situation, herunder behovet for udarbejdelse af eventuelt sparekatalog, når de økonomiske konsekvenser af økonomiaftalen mellem regeringen og KL og eventuel udligningsreform kendes.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Beslutning i Økonomiudvalget den 21-01-2020

Godkendt. Liste Ø var imod, idet man dels ønsker at afskaffe den årlige effektiviseringsprocent på 0,35 og dels ønsker at genindføre demografimodellen.