Punkt 9 Fremtidens Havn - frigivelse af anlægsmidler 2020

Beslutningstema

Frigivelse af anlægsmidler til udvikling af Fremtidens Havn 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget, at følgende rådighedsrammer i 2020 bevilliges og frigives:

  • Havneudvikling mv. på 1.354.009 kr
  • Svendborg Havn, analyse m.v. på 1.584.190 kr.
  • Midlertidige aktiviteter på Havnen på 350.000 kr.

Sagsfremstilling

Fælles for de anførte rådighedsrammer er at budgetterne anvendes til projektudviklingen, i forlængelse af byrådets vedtagelse af ”Udviklingsplanen for Svendborg Havn”, i februar 2014.

 

Havneudvikling og analyser

Nærmere bestemt benyttes disse rammer til aflønning af plan- og projektmedarbejdere samt tilkøb af ydelser f.eks. analyser af juridiske, økonomiske og tekniske forhold, planlægning, projektudvikling, kommunikation og information.
 

Fra 2020 er der behov for at aflønne to yderligere projektmedarbejdere, så der fremover aflønnes fire medarbejdere fra rammen. Dette sker for at imødekomme efterspørgslen i markedet samt den øgede politiske interesse i forhold til hurtigt at fremme flere af udviklingsprojekterne i Fremtidens Havn.
 

Dette er blandt andet indenfor udviklingen og udbuddet af byggefelter ved Jessens Mole, udviklingen af en strategisk udviklingsplan og udbuddet af Godsbanearealet, koordinering vedrørende maritimt kraftcenter ved Nordre Kaj (SIMAC mv) og udvikling af Frederiksø mv.

 

Midlertidige aktiviteter

Med henblik på at øge havnens attraktivitet, at afprøve idéers bæredygtighed og at sikre bygninger mod forfald i perioder med tomgang, benytter Fremtidens Havn sig af midlertidige aktiviteter og anvendelser.
 

Budgettet anvendes ikke mindst på aktiviteter, der understøtter afprøvningen af byrådets besluttede scenarier for fremtidens Frederiksø: Outdoor, Maritime oplevelser og Kulturkajen. Der arbejdes endvidere på at styrke midlertidige aktiviteter i andre dele af havnen, herunder Prøveparken.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I det vedtagne budget for 2020 er der indarbejdet følgende rådighedsrammer, forbundet med udvikling af Fremtidens Havn 2020:
 

  • Havneudvikling mv. på 1.354.009 kr
  • Svendborg Havn, analyse m.v. på 1.584.190kr.
  • Midlertidige aktiviteter på Havnen på 350.000 kr.

 

Jf. indstillingen kan disse puljer derfor bevilliges og frigives. Det anbefales at man sammenlægger puljerne ”Havneudvikling mv.” og ” Svendborg Havn, analyse m.v.”, ved førstkommende lejlighed.

 

En væsentlig andel af de ansøgte anlægsmidler vil gennem bygge- og anlægsprojekter understøtte erhvervsudvikling og bosætning på Svendborg Havn samt fremme mulighederne for iværksætteri indenfor kultur og erhverv bl.a. på Frederiksø.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 20-01-2020

Indstillingen godkendt.
 

Fraværende: René Haahr (V). Som suppleant deltog Lars Erik Hornemann (V).

Fraværende: Jens Erik Laulund Skotte (Ø). Som suppleant deltog Jesper Kiel (Ø).