Punkt 6 Placering af Svendborg Juniorklub afd. Centrum

Beslutningstema

Beslutning om at gøre nuværende midlertidige placering af Svendborg Juniorklub afd. Centrum på Ørkildskolen afd. Byen permanent.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget godkender, at den midlertidige placering af Svendborg Juniorklub afd. Centrum på Ørkildskolen afd. Byen gøres permanent.

Sagsfremstilling

Den 29. maj 2018 blev det i Byrådet besluttet at flytte Svendborg Juniorklub afd. Centrum i forbindelse med salg af Bagergade 28.

Forudsætningerne var på den tid, at de to afdelinger skulle samles i afdeling Holbøllsminde ved at placere en pavillon ved afdeling Holbøllsminde og en satellit på Ørkildskolen og derved udvide kapaciteten.

Pavillonen skulle overflyttes fra Øbakkerne – Solsikken, når tilbygningen til Solsikken stod færdig.
 

Midlertidig løsning

Renovering af Solsikken blev forsinket, og pavillonen kunne dermed ikke tages i brug inden 1. august 2019, hvor Svendborg Juniorklub skulle flyttes ud af lokalerne i Bagergade. Der blev iværksat en midlertidig løsning på Ørkildskolen afd. Byen, hvilket medførte istandsættelse af billedkunstlokalerne i kælderen til juniorklubbens brug, handicapvenlige forhold (toilet og indgang) samt etablering af billedkunstlokaler på 3. sal i de forhenværende madkundskabslokaler. Børne- og Ungeudvalget fik en mundtlig orientering på udvalgsmødet den 16. januar 2019.


Evaluering af lokaler på Ørkildskolen

Der har været en tilgang af indmeldte børn efter indflytning på Ørkildskolen. Antallet af indmeldte i afdeling Centrum pr. 1. december 2019 er 83 mod 67 indmeldte børn på samme tidspunkt i 2018. Fremmøderegistrering på afdeling Centrum i uge 41 og 44 har vist et gennemsnitligt dagligt fremmøde på 56 børn og maximalt 62 fremmødte børn, mens det gennemsnitlige fremmøde i klubtilbuddet i afd. Holbøllsminde var 24 børn i ugerne 39-41. I 2017 (i Bagergade) blev der lavet fremmødestatistik i uge 39 + 40 på afdeling Centrum, hvor det gennemsnitlige daglige fremmøde i klubtilbuddet var 30 børn.

En evaluering blandt børn, i forældrerådet og blandt medarbejdere knyttet til afdeling Centrum har vist et fælles ønske om at fastholde den nuværende løsning. Evalueringen har ligeledes vist, at juniorklubben har behov for adgang til kontorfaciliteter, hvor personhenførbare oplysninger kan opbevares og behandles. Der opleves et øget pres på udeområderne, fordi flere børn benytter dem i tidsrummet fra 14.00-17.00. Der pågår dialog mellem skoleledelsen og ledelse og medarbejdere i juniorklubben om løsninger på begge dele.

Ved en permanent placering af Svendborg Juniorklub afdeling Centrum på Ørkildskolen afdeling Byen indgår pavillonen ikke længere i rammerne for husning af Svendborg Juniorklub.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Den midlertidige løsning på Ørkildskolen afdeling Byen er finansieret indenfor den afsatte pulje til vedligeholdelse af kommunale ejendomme, idet de anvendte lokaler under alle omstændigheder skulle have været renoveret, herunder fugtspærring af væggene.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 15-01-2020

Godkendt.

Afbud fra Maria Haladyn (A), hvorfor Pia Dam (A) deltog som suppleant.