Punkt 7 Svendborg Musikskole

Beslutningstema

Godkendelse af udkast til ny vedtægt for Svendborg Musikskole.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • At vedtægt godkendes.

Sagsfremstilling

Som en følge af den generelle udvikling af musikskolerne i Danmark, jf. ”lov om musik kapitel 2 a” er det i stigende grad nødvendigt at kigge på organiseringen omkring musikskolerne og den rolle en musikskoles bestyrelse har i den forbindelse.

 

Danmarks kommunale musikskoler er i dag rene kommunale organisationer, hvor ledelserne refererer direkte ind i det politiske system og ikke nødvendigvis ind i en bestyrelse som eksempelvis en selvejende institution. Sammensætning og vedtægter bør derfor i højere grad afspejle et behov og et ønske om at inddrage flest mulige relevante interessenter i musikskolens virke, der i dag er langt bredere end for bare 10 år siden.

Svendborg Musikskole går foran i den udvikling og det er skolens vision og mission at knytte tættere bånd til såvel det øvrige kulturliv som andre kommunale institutioner og erhvervsliv.

 

Samtidig er det vigtigt at bestyrelsesstrukturen fortsat eksisterer, da den danner et formaliseret rum, hvor musikskolernes interessenter mødes og brugernes ejerskab over skolen styrkes.

 

Den siddende bestyrelse, med formand Linne Lauesen i spidsen og Musikskolens ledelse, igangsatte derfor et forløb i foråret 2018, hvor man først internt drøftede den fremtidige bestyrelses arbejdsopgaver og senere inddrog interessenter udefra i processen.

 

Formålet var at organisere sig hensigtsmæssigt omkring Svendborg Musikskoles vision og strategi samt række ud til interessenter, såvel interne som eksterne, og derved styrke musikskolens position som troværdig og bæredygtig samarbejds- og udviklingspartner.

 

Resultatet af denne proces er de vedhæftede vedtægter der er godkendt af den siddende bestyrelse fremlægges nu til godkendelse i Kultur- og Fritidsudvalget.

 

De nye vedtægter afspejler et stigende behov for et advisory board, der kan sammensættes efter opgaven, på såvel det pædagogiske som strukturelle område og et ambassadørkorps, der kan varetage musikskolens interesser hos private og kommunale samarbejdspartnere. Vedtægterne afspejler også, at behovet for bestyrelsens involvering i den daglige økonomiske og personalemæssige drift af musikskolen er minimal, da skolerne er en del af et kommunalt og lovreguleret statsligt budget, som lederen alene bærer ansvaret for og samtidig omfattet af Svendborg Kommunes personalepolitik.

 

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 13-01-2020

Indstillingen godkendt.

 

Jesper Ullemose (V) var fraværende. Som suppleant deltog Mette Kristensen (V).

Søren Kongegaard (A) var fraværende. Som suppleant deltog Flemming Madsen (A).