Punkt 2 Bolighandlingsplan 2020-2025

Beslutningstema

Drøftelse af anbefalinger fra Styregruppen vedr. boformer i forhold til bolighandlingsplan på ældreområdet frem til og med 2025.

Indstilling

Direktionen indstiller at Social- og Sundhedsudvalget

  • drøfter Styregruppen vedr. boformers anbefalinger, og medtager disse i forhold til bolighandlingsplan frem mod 2025
     
  • drøfter proces for det videre arbejde med bolighandlingsplan på ældreområdet

Sagsfremstilling

Social- og Sundhedsudvalget besluttede d. 04.06.19 følgende proces ift. arbejdet med boformer på ældreområdet:

  • Social- og Sundhedsudvalget inviterer primo september en bred gruppe interessenter til en workshop, hvor der dagsordenssættes udfordringer på boligområdet og drøftes forslag til mulige løsninger
     
  • På baggrund af workshoppen arbejder en bredt sammensat styregruppe af relevante interessenter videre med mulige løsninger
     
  • Midtvejsstatus på Social- og Sundhedsudvalgets møde d. 05.11.19
     
  • Bolighandlingsplan og afrapportering fra styregruppen til den store interessentgruppe 14.01.20. Social- og Sundhedsudvalget kan efterfølgende tage elementerne i en ny bolighandlingsplan med i forårets budgetarbejde, i forhold til budget 2021

 

Styregruppen vedr. boformer har forud for udvalgsmøde d. 14.01.20 præsenteret gruppens arbejde.

 

Administrationen har sideløbende beregnet boligprognosen i forhold til behov for boliger frem til og med 2025. På baggrund af disse beregninger forventes der at være behov for yderligere 40 pleje- og demensboliger i perioden, 2023: 10 boliger, 2024: 20 boliger og 2025: 10 boliger.

 

Som bilag er vedhæftet Boligprognose 2020-2035, Styregruppens generelle anbefalinger og et lukket bilag med styregruppens konkrete anbefalinger. Alle 3 bilag vil blive gennemgået i forbindelse med afrapportering fra Styregruppen vedr. Boformer.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen økonomiske konsekvenser på nuværende tidspunkt, men i forbindelse med en endelig beslutning vil der både være anlægs- og driftsudgifter.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 14-01-2020

Udvalget drøftede anbefalingerne. Udvalget ønsker at der arbejdes videre med samling af gæsteboliger. Udvalget vil gerne besigtige kommunens plejecentre.