Punkt 5 Udmeldte puljer på Beskæftigelsesområdet

Indstilling

Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) administrerer en række statsfinansierede puljer. De er målrettet grupper på arbejdsmarkedet, der har brug for en ekstra indsats, hvis de skal opnå eller bevare et job.

 

Puljerne kan udmeldes løbende, men traditionelt udmeldes der ofte flest puljer i årets 4. kvartal. Puljerne udmeldes ofte med meget kort ansøgningsfrist, så det er ikke altid muligt at forelægge puljeudmeldingen politisk inden der tages stilling til en eventuel ansøgning. 

 

Administrationen vurderer hver gang, der udmeldes puljer fra STAR, om puljen kan understøtte den beskæftigelsesindsats der er fastlagt i kommunens Beskæftigelsesplan og om det vurderes hensigtsmæssigt at søge puljen.

 

Puljerne varierer i omfang, både økonomisk i forhold til det udmeldte beløb, men også i forhold til hvilke krav kommunen skal leve op til for at komme i betragtning til puljemidlerne. Kommunerne skal leve op til en række administrative krav og forpligtelser, når der opnås tilsagn fra STAR til et projekt.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget orienteres altid, når der opnås tilsagn til et projekt.

Vedlagte oversigt viser de puljer, der er udmeldt i 4. kvartal 2019 og frem. Af oversigten fremgår om der er indsendt ansøgning, samt status på en evt. ansøgning.

 

Udover de nævnte puljer har Jobcenter Svendborg i samarbejde med Ældreområdet og HR-afdelingen et igangværende projekt, der har til formål at udarbejde en samarbejdsstrategi til nedbringelse af sygefravær i ældreområdet. Projektperioden løber frem til 31. marts 2020.

 

Udover puljer fra STAR er der puljer, der udmeldes i regi af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), hvor Svendborg Kommune har et igangværende projekt, hvor der er ansat en Integrations- og Beskæftigelsesambassadør. Projektperioden løber frem til 31. december 2021.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Puljemidler supplerer de eksisterende budgetmidler.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 13-01-2020

Orienteringen og proces i forhold til orientering af udvalget blev taget til efterretning.