Punkt 13 Ansøgning fra SyngSydfyn

Beslutningstema

SyngSydfyn søger tilskud på 85.000 kr. til afholdelse af International konkurrence for unge klassiske kordirigenter 9.-11. juni 2020.

Beslutning i Svendborg Musikudvalg den 09-12-2019

Musikfaglig udtalelse

Med udgangspunkt i et usædvanligt stærkt lokalt kormiljø i Svendborg og med højt kvalificerede samarbejdspartnere i form af Det Fynske Kammerkor og DR Vokalensemblet er der lagt op til en stor musikbegivenhed der appellerer bredt i en stærk lokal forankring og samtidig tiltrækker ensembler og dirigenter med stor international gennemslagskraft og kvalitet til byen.

 

Det er nu 3. gang at ”International konkurrence for unge klassiske kordirigenter” (NCCC 2020) finder sted i Svendborg. Arrangøren, SyngSydfyn, viser dermed at man er i stand til at arrangere og afvikle et stort flot arrangement, der, i stigende grad, trækker overskrifter og giver genlyd i den lokale, regionale, nationale og internationale presse.

 

Det er derfor et enigt musikudvalg, der bakker op, og opfordrer til at støtte det flotte initiativ, der udmærker sig ved at være musikalsk relevant på et meget højt niveau og samtidig understøtte, inspirere, udvikle og styrke den lokale korsang på den lange bane.