Punkt 22 Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe

Sagsfremstilling

Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe ønsker følgende på Teknik- og Erhvervsudvalgets møde den 5. december 2019:

 

Det Konservative Folkeparti stiller forslag om, at parkeringspladser ved Midtbyhallen omdannes til gratis 3 timers-tidsbegrænsede P-pladser. P-pladserne på den bagerste del af parkeringspladsen Voldgade Vest ændres tilsvarende til gratis 24-timers pladser (se grøn markering på foto af Voldgade Vest).
 


Midtbyhallens parkeringsplads skal være forbeholdt Midtbyhallens brugere. Det er en udfordring i dag, kan vi konstatere på baggrund af adskillige henvendelser fra brugere af Midtbyhallen fra bl.a. Senioridræt og kunder i Solo-Fitness. Brugerne har fundet det vanskeligt at finde parkering ved Midtbyhallen, fordi P-pladserne optages af biler fra medarbejdere, der arbejder i Midtbyen. Medarbejderne i Midtbyen har et legitimt behov for at parkere og der er derfor behov for at skaffe erstatningspladser. Erstatningspladserne kan etableres på parkeringspladsen Voldgade Vest, hvor der tidligere har været 24-timers pladser. På hverdage er der ledig kapacitet på Voldgade Vest og den foreslåede ændring af P-pladserne ved henholdsvis Midtbyhallen og på P-pladsen Voldgade Vest vil derfor sikre en bedre udnyttelse af parkeringskapaciteten i Svendborg by.

 

Parkeringspladsen ved Midtbyhallen

Parkeringspladsen Voldgade Vest. Parkeringspladser, der ønskes ændret til 24-timers pladser er markeret med grøn indramning”.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 05-12-2019

Teknik- og Erhvervsudvalget anerkender problemstillingen ved Midtbyhallen og ønsker at lade det indgå i arbejdet med at udarbejde en parkeringsstrategi, så problemet bliver løst.