Punkt 20 Etablering af "Butik Unik"

Beslutningstema

Etablering af ”Butik Unik” under CSV/STU.

Indstilling

Direktionen indstiller til Børne- og Ungeudvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget til senere behandling i Økonomiudvalg og Byråd,

  • At indgåelse af lejemål og godkendelse af tillægsbevilling på 200.000 kr. på overførsel mellem CSV og Center for Ejendomme og Teknisk service indstilles til Økonomiudvalget for senere godkendelse i Byrådet.

Sagsfremstilling

På Børne- og Ungeudvalgets møde i maj 2019 blev der orienteret om CSV Sydfyns´s planer om etablering af butik som en del af ændring af STU-uddannelsen til et 3 delt linjefagstilbud.

 

Butikken skal fungere som praktiksted og træningsbane for unge på CSV Sydfyn, som accessorisk virksomhed med overvejende salg af egen produktion samt kommisionsvarer.

 

CSV Sydfyn ønsker at leje et butikslokale i Korgade 3 G.  Butikken skal være understøttende for målrettet at kunne arbejde med ministerudmelding om flere handicappede i beskæftigelse og uddannelse. Lejemålet ønskes indgået pr. 1. januar 2020.

 

Alt undervisning og produktion foregår i CSV Sydfyns godkendte undervisningslokaler.

 

Det endelige koncept for butikken vedlægges som bilag

 

Konkret koncept for etablering af Butik & Virksomhed, herunder etablering af fysisk butik under CSV Sydfyn, er blevet udarbejdet og er vurderet juridisk som en virksomhed kommunen gerne må drive indenfor kommunalfuldmagtens regler.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der skal som udgangspunkt deponeres ifm. indgåelse af lejemål. Deponeringen for ovenstående lejemål på kr. 1.246.889 kr. kan imidlertid modregnes fuldt ud i det opsagte lejemål på Ramsherred 10-12.

 

Depositum på lejemålet udgør 80.000 kr.

 

Driftsudgifterne vedr. lejemålet udgør årligt:

Husleje 160.000 kr.

Forbrugsafgifter 20.000 kr.

Vedligehold 20.000 kr.

 

Ovenstående driftsudgifter på samlet 200.000 kr. finansieres af CSV ´s nuværende ramme og søges overført til Center for Ejendomme og Teknisk Service, under Teknik- og Erhvervsudvalget fra 2020.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 04-12-2019

Indstilles.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 05-12-2019

Teknik- og Erhvervsudvalget godkender indstillingen og fremsender sagen til Byrådets endelige vedtagelse.