Punkt 6 Plan for udrulning af ny affaldsordning samt frigivelse af anlægsmidler

Beslutningstema

Frigivelse af anlægsmidler samt plan for udrulning af affaldsordning.

 

Den foreliggende handleplan (jf. bilag 1) indeholder en oversigt over de væsentligste elementer i den nye sorteringsordning og er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Vand og Affald og CETS.

Indstilling

Direktionen indstiller til Teknik- og Erhvervsudvalget, at

 

  • anlægsramme på 1,3 mio. kr., til projektet ”Udrulning af affaldsordning” bevilliges og frigives
  • handleplan for indfasning af affaldssortering tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Der er tidligere truffet politisk beslutning om en ny struktur for afhentning af dagrenovation, organisk affald og 4 genanvendelige materialer på Svendborg Kommunes Skoler og institutioner (papir, pap, glas, metal).
 

Teknik- og Erhvervsudvalget besluttede den 7. marts 2019, at CETS skulle fremlægge en handleplan for indfasning af affaldssortering i den kommunale organisation til politisk godkendelse.
 

For at kunne realisere handlingsplanen er det nødvendigt at indkøbe nye indendørs beholdere, som understøtter den nye måde at sortere affald på. Beholderne indkøbes i 2020 i tæt samarbejde med Vand og Affald og Udbudsafdelingen, så det hele er klar til udrulningen ultimo 2020.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020 blev der afsat en anlægsramme på 1,3 mio. kr. til udrulning af affaldsordning.Det er derfor muligt at frigive de 1,3 mio. kr. til realisering af udrulning af affaldsordning.
 

Det forventes endvidere, at der i forhold til budget 2021 rejses en anlægssag i forbindelse med nødvendige ombygninger af udendørs affaldsgårde ved skoler og institutioner pga. øget pladsbehov til containere i forbindelse med de nye sorteringer.

Lovgrundlag

Kasse- og Regnskabsregulativet.

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 05-12-2019

Indstillingen blev godkendt.