Punkt 9 Styrket indvendig vedligehold af skoler og dagtilbud

Beslutningstema

Frigivelse af midler til styrket indvendig vedligeholdelse af skoler og dagtilbud

Indstilling

Direktionen indstiller til endelig godkendelse i Teknik- og Erhvervsudvalget,
 

  1. at Børne- og Ungeudvalget beslutter at midlerne fordeles og benyttes som beskrevet i sagsfremstillingen på skole- og dagtilbudsområdet
  2. at Teknik- og Erhvervsudvalget bevilliger og frigiver anlægsrammen for 2020 på 1,0 mio. kr. til styrket indvendig vedligehold på skoler og dagtilbudsområdet.

Sagsfremstilling

Anlægsmidlerne til styrket indvendig vedligehold af skoler og dagtilbud deles op efter den samme fordelingsnøgle der benyttes til anlægsmidler vedrørende lokale prioriteringer, hvilket betyder at 75,5 % af rammen går til skoleområdet og 24,5 % til dagtilbudsområdet. Omregnet er det 755.000 kr. til skoleområdet og 245.000 kr. til dagtilbudsområdet.

 

CETS og Børn og Unge har i samarbejde udarbejdet følgende udmøntningsforslag til dette års anlægsramme:

  • Puljens andel til skoler bruges på Issøskolen afdeling Stenstrup til almen indvendig vedligehold. Arbejdet udføres sammen med puljen til faglokaler, der anvendes til håndværk. Der er lagt vægt på, at puljerne tilsammen giver skolen et løft.
  • Puljen til dagtilbudsområdet bruges til at udføre mindre vedligeholdelsesopgaver i forbindelse med renovering og vedligehold af køkkener i børnehuse, som pågår løbende i 2020. Midler til køkkenerne er prioriteret fra puljen til Indsatsområder på dagtilbudsområdet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

I forbindelse med budgetforliget blev der indarbejdet en årlig pulje på 1,0 mio. kr. til ”Styrket indvendigt vedligehold af skoler og dagtilbud.


Der er i budgetrammen for 2020 afsat et rådighedsbeløb på 1,0 mio. kr. til ”Styrket indvendig vedligehold af skoler og dagtilbud”.


Det er derfor muligt, jf. indstillingen at bevillige og frigive en anlægsramme på 1,0 mio. kr. i 2020

Lovgrundlag

Kasse- og regnskabsregulativet

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 04-12-2019

Indstilles.