Punkt 5 Vedtægter for bruger- og pårørende råd på plejecentre

Beslutningstema

Godkendelse af reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd på plejecentre i Svendborg Kommune

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • Social- og Sundhedsudvalget godkender reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd på plejecentre i Svendborg Kommune

Sagsfremstilling

Vedtægterne for bruger- og pårørenderåd er udarbejdet i 2007 i henhold til lov om Social Service § 17 om bruger- og pårørenderåd. Denne lov er ikke længere gældende. Vedtægter for bruger- og pårørende råd på plejecentre i Svendborg Kommune er således revideret i henhold til gældende lovgivning.

 

Svendborg Kommune ønsker at skabe dialog og inddragelse af beboere og pårørende på Svendborg Kommunes Plejecentre. Det gøres blandt andet via Bruger- og pårørenderåd på plejecentrene i kommunen.

 

Bruger- og pårørenderådet inddrages eksempelvis ved fastlæggelsen af retningslinjerne for det gode hverdagsliv på plejecentret, servicepakker, klippekort og aktiviteter i de enkelte boenheder.

 

Der er i øjeblikket Bruger- og pårørenderåd på 14 ud af 15 kommunale plejecentre. Målsætningen er, at alle plejecentre har et bruger- og pårørenderåd.

 

I forbindelse med implementeringen af masterplanen for fremtidens ældreliv frem mod 2025 arbejder ældreområdet blandt andet på den samskabende proces mellem borger og kommune og hvordan Bruger- og pårørenderåd kan inddrages i endnu større sammenhæng.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Lovgrundlag

Lov om social service kapitel 5 §16: Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelsen af tilbuddene. Kommunalbestyrelsen fastsætter skriftlige retningslinjer for brugerindflydelsen.

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 03-12-2019

Godkendt.