Punkt 10 Luna Park Scenekunst

Beslutningstema

B: Beslutning

Ansøgning fra Luna Park Scenekunst om tilskud på 60.000 kr. til produktion og gennemførelse af udendørsforestillingen ”Drømmenes By” med premiere 11. april 2020 på Torvet og spilleperiode frem til 18. april 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Der bevilges en underskudsgaranti på 25.000 kr. til sikring af entréindtægten ved forestillingens opførelser i Svendborg.

Sagsfremstilling

Forestillingen er 2. del af en trilogi om sanselig og poetisk scenekunst for unge og voksne lavet med udgangspunkt i Svendborg by. Den første – byVANDring- spillede i september 2018 og tog udgangspunkt i Svendborgs maritime baggrund. Denne anden forestilling forholder sig til bytorvet som ”byens hjerte” og som en ramme for kollektive drømme. Publikum involveres i forestillingen og  vil i grupper af 6 møde 4 forskellige karakterer rundt omkring i byen for til sidst at samlet på Torvet. Hver opførelse vil således kunne have 24 publikummer. Tanken er at spille 9 offentlige forestillinger og 9 skoleforestillinger i Svendborg.

 

Idéen med forestillingen er at udfordre måden at opleve byen og byrummet på – både for de, der konkret er publikum i forestillingen, men også for tilfældige forbipasserende. Forestillingen skal desuden gerne inspirere unge til at se muligheder for udfoldelse i den by, de bor i.

 

Ansøger har fremsendt ansøgning om tilladelse til brug af Torvet mv., ligesom der er sendt tilbud til skolerne om køb af en forestilling for 1.000 kr. Til de offentlige forestillinger sælges billetter til voksne for 100 kr. medens børn og unge under 25 år skal betale 50 kr.

 

Efter spilleperioden i Svendborg fortsætter festivalen til Aprilfestival i Holbæk, hvor forestillingen spiller 4 forestillinger gratis for skolebørn og 4 forestillinger gratis for opkøbere.  Hvorvidt forestillingen sælger er endnu uvist for producenten, som dog nok mener, den skulle have en chance for at solgt til visning i andre byer. 

 

Produktionsomkostningerne herunder udgiften til opførelserne i Svendborg budgetteres til 575.200 kr., der foruden nærværende ansøgning søges dækket ind ved fondsansøgninger, hvoraf der for nuværende er modtaget tilsagn om 490.000 kr. Billetsalg incl. salg til skolerne budgetteres til 25.200 kr.

 

Administrationens bemærkninger

Forestillingen produceres med salg for øje til opførelse rundt i landet. Salgsindtægten herved er ikke medregnet i produktionsbudgettet. De frie kulturmidler støtter normalt ikke tilskud til driften men er koncentreret omkring tilskud til kulturelle arrangementer og aktiviteter, der understøtter temaerne i Kulturløftet.

 

Det vurderes derfor at være i overensstemmelse med retningslinjerne at yde en underskudsgaranti ved opførelserne i Svendborg svarende til den budgetterede forventede indtægt på ca. 25.000 kr.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Bevilling vil være at afholde af De frie Kulturmidler, hvor der pr. 19. november er et ikke disponeret beløb i 2019 på ca. 242.000 kr. samt i 2020 ca. 903.000 kr. incl. budgetforligets bevilling på 500.000 kr.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 02-12-2019

Indstillingen godkendt.