Punkt 14 Orientering om samarbejde med eksterne leverandører

Indstilling

Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

I 2. halvår 2018 blev der gennemført et udbud, der dækkede indsatsen for de fleste af jobcentrets målgrupper. Baggrunden for udbuddet var at en lang række af jobcentrets aftaler med eksterne aktører udløb pr. 31/12-2018. Beskæftigelsesindsatsen er omfattet af udbudsloven, så jobcentret har en forpligtelse til at sende opgaverne i udbud.

 

Jobcentret skal hvert år lovgivningsmæssigt afgive mere end 6.000 tilbud, enten i form af vejledning og opkvalificering eller et virksomhedsrettet tilbud. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev orienteret om udbudsprocessen inden den gik i gang på udvalgsmødet den 13. august 2018.

 

Udbuddet var delt op i 3 delaftaler og Jobcentret modtog i alt 48 tilbud.

 

Delaftale 1: Jobparate borgere med behov for målrettet hjælp til jobsøgning – 16 tilbud

Delaftale 2: Borgere med udfordringer udover ledighed – 22 tilbud

Delaftale 3: Sygemeldte borgere - 10 tilbud

 

Tilbuddene blev evalueret ud fra en vægtning på 50 % Pris og 50 % kvalitet. Tildeling er således sket efter det økonomisk mest fordelagtige tilbud vurderet på bedste forhold mellem pris og kvalitet. Udbudsprocessen og evaluering af tilbuddene blev tilrettelagt i et tæt samarbejde mellem Jobcenter og Kontrakt og Udbudsafdelingen.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på udvalgsmødet den 3. december 2018 orienteret om resultatet af udbuddet.

 

Vinder af delaftale 1 blev Marselisborg – Center for Udvikling, Kompetence & viden A/S, der har leveret et tilbud målrettet jobparate borgere med fokus på jobsøgning, virksomhedsrettet indsats og ABC-jobsøgningsstrategi.

 

Vinder af delaftale 2 blev AS3, der gav tilbud målrettet borgere med udfordringer ud over ledighed. Hovedfokus for målgruppen er at bringe borgerne tættere på arbejdsmarkedet via virksomhedsrettet indsats og/eller ordinære timer.

 

Vinder af delaftale 3 blev Quick Care A/S der gav tilbud til sygemeldte borgere.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på udvalgsmøde den 1. april 2019 orienteret om jobcentrets samarbejde med eksterne leverandører. På udvalgsmødet fortalte Quick Care A/S om deres tilbud.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har til en hver tid mulighed for at invitere eksterne leverandører til at fortælle om de tilbud jobcentret køber.

 

Som følge af ændringer i Beskæftigelsesloven pr. 1. januar 2020 er jobcentret aktuelt i gang med at evaluere og tilpasse tilbudsviften til de enkelte målgrupper, så den matcher den nye lovgivning. Det kan betyde ændringer i eksisterende aftaler og evt. nye udbudsprocesser, hvilket udvalget løbende vil blive orienteret om.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Afholdes indenfor budgetrammen.

Lovgrundlag

Lov om en Aktiv beskæftigelsespolitik.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 02-12-2019

Orienteringen blev taget til efterretning.