Punkt 7 Kommunal grundlovsceremoni

Beslutningstema

Program for afholdelse af grundlovsceremoni.

Indstilling

Direktionen indstiller at,

  • Beskæftigelses- og integrationsudvalget godkender program for afholdelse af grundlovsceremoni samt annoncering heraf.

Sagsfremstilling

I oktober 2019 blev forslag til lov om indfødsrets meddelelse (L41) fremsat. Lovforslaget forventes vedtaget den 12. december 2019. Kommunen er herefter forpligtiget til at afholde en grundlovsceremoni tidligst en måned efter og senest 4 måneder efter, at lov om dansk indfødsrets meddelelse er vedtaget, jf. § 1 i bekendtgørelse om kommunalbestyrelsernes afholdelse af grundlovsceremonier.

 

Formålet med grundlovsceremonien er at højtideliggøre og markere ansøgernes erhvervelse af dansk statsborgerskab, og at ansøgerne skal underskrive en ”erklæring for opnåelse af indfødsret i Kongeriet Danmark” under ceremonien og herefter give hånd til en eller flere repræsentanter for kommunalbestyrelsen.

 

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget indstillede den 29. april 2019, at borgmester, viceborgmester og formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget udpeges som repræsentanter for Byrådet i forbindelse med afholdelse af grundlovsceremonien samt at de byrådsmedlemmer, der repræsenterer kommunen i Integrationsrådet, inviteres til at deltage i ceremonien. Indstillingen blev herefter godkendt i Byrådet den 28. maj 2019.

 

Udkast til program for en kommende grundlovsceremoni:

9.45-10.00: Ankomst med musik

10.15: Fællessang

10.20: Velkomsttale v/borgmesteren

10.25: Formel ceremoni

10.40: Musikunderholdning og forfriskning

11.00: Tak for i dag

 

En manuel optælling viser, at der er 14 personer fra Svendborg Kommune optaget på forslag til lov om indfødsrets meddelelse med betingelse om, at ansøgeren medvirker i en ceremoni. Ceremonien forventes at skulle afholdes senest 12. april 2020.

 

Ceremonien annonceres offentligt på kommunens hjemmeside samt facebookside og i lokaler medier. I annonceringen oplyses hvornår og hvor ceremonien afholdes samt en tidsfrist for tilmelding.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen.

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 02-12-2019

Godkendt, idet udvalget ønsker et mindre formelt arrangement end foreslået.