Punkt 11 Projektansøgning til satspulje vedr. udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare 13-25-årige unge

Beslutningstema

Godkendelse af projektansøgning til ansøgningspuljen til udvikling og modning af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • At projektansøgningen godkendes.

Sagsfremstilling

Som led i satspuljeaftalen for 2019 er der afsat i alt 50,3 mio. kr. til en pulje til udvikling og modning af et forebyggende kommunalt tilbud til psykisk sårbare unge i alderen 13-25 år, samt forældre til psykisk sårbare unge.

 

Ansøgningspuljen er udbudt af Socialstyrelsen og det er forventningen, at 6-8 kommuner kan opnå støtte fra puljen. Projektperioden er på tre år. Ansøgningsfristen var 30. oktober 2019 kl. 12.00 og ansøgningen er derfor fremsendt med forbehold for politisk godkendelse.

 

Svendborg Kommune har udarbejdet en projektansøgning til satspuljen med projekttitlen ”En fremstrakt hånd - Et forebyggende tilbud til psykisk sårbare unge fra 13-25 år i Svendborg Kommune”.

 

Projekt ”En fremstrakt hånd” etableres i rammerne af Svendborg Kommunes sammenhængende ungeindsats i Ungekontakten og med afsæt i de centrale og obligatoriske elementer, som beskrevet i puljeopslaget. Formålet med projektet er først og fremmest at forbedre den mentale sundhed blandt unge mellem 13-25 år, således at de unge og deres familier bevarer deres tilknytning til hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde. Dette vil projektet arbejde for, ved at:

  • sikre en styrket indsats for psykisk sårbare unge fra 13 til 25 år, ved at fokusere på en tydelig og sammenhængende koordinering af eksisterende og nye indsatser for målgruppen på tværs af kommunale forvaltningsområder.
  • række hånden ud til relevante ungemiljøer og derved skabe og etablere fysisk tilstedeværelse, der hvor de unge er, så psykisk sårbare unge kan modtage en hurtig og indledende hånd i ryggen i kendte omgivelser.
  • sikre tydelighed og gennemsigtighed omkring tilbud til gruppen af psykisk sårbare unge, sådan at både unge, forældre og professionelle omkring den unge altid har en fremstrakt hånd at gribe i.
  • fokusere på løbende opkvalificering af allerede eksisterende netværk af fagprofessionelle på tværs af kommune, uddannelses- og civilsamfund. Dette med henblik på, at de professionelle omkring den unge får redskaberne til at opspore og agere over for psykisk sårbare unge, og dermed sikre at den unge følges til den rette og sammenhængende hjælp.

 

Projektansøgningen er udarbejdet med afsæt i en tværfaglig projektgruppe på tværs af børne-, unge-, beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er ansøgt om i alt kr. 6.749.007.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 13-11-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Karl Magnus Bidstrup (Å), hvorfor Bruno Hansen (F) deltog som suppleant.