Punkt 7 Mangfoldige læringsmiljøer - de næste skridt

Beslutningstema

Orientering om, hvordan skolernes arbejde med mangfoldige læringsmiljøer understøttes samt på hvilken måde Skoleafdelingen følger den videre udvikling og de konkrete resultater.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Den 4. september 2019 vedtog Børne- og Ungeudvalget en overordnet ramme for arbejdet med mangfoldige læringsmiljøer, en justering af strukturen på specialundervisningsområdet samt en ændret ressourcetildelingsmodel.

 

Skoleafdelingen vil på udvalgsmødet orientere om, hvordan skolernes arbejde med mangfoldige læringsmiljøer understøttes. Derudover vil det blive beskrevet, hvordan forvaltningen vil følge udviklingen på skolerne både på elev-, medarbejder- og ledelsesniveau.

 

Det vil blandt andet indebære kvartalsvis opfølgning på antallet af segregerede og analyse af allerede eksisterende data fra den lovpligtige kvalitetsrapport (I Svendborg kaldet Progressionsrapporten). Det vil blandt andet sige data om elevernes trivsel og elevernes faglige niveau samt prøvekarakterer.

 

Derudover vil der blive gennemført fokusgruppeinterview på de enkelte skoler med ledere og medarbejdere i foråret 2021 med henblik på at afdække, hvordan arbejdet med mangfoldige læringsmiljøer opleves i praksis, samt hvordan og på hvilken måde Skoleafdelingen i endnu højere grad kan understøtte dette arbejde.

 

Skoleafdelingen vil løbende orientere Børne- og Ungeudvalget. Næste orientering finder sted i foråret 2020.

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 13-11-2019

Taget til efterretning.

 

Afbud fra Karl Magnus Bidstrup (Å), hvorfor Bruno Hansen (F) deltog som suppleant.