Punkt 8 Evaluering af Forskrift for udendørs arrangementer

Beslutningstema

Forskriften for udendørs arrangementer blev godkendt på Miljø- og Naturudvalgets møde den 14. august 2018, hvor det blev besluttet, at der efter et år skulle evalueres på forskriften. Det er denne evaluering, der orienteres om her.

Indstilling

Direktionen indstiller, at forskriften bibeholdes som den er med tilføjelsen, at der ved ønske om dispensation, skal rettes henvendelse til industri@svendborg.dk.

Sagsfremstilling

I forbindelse med evalueringen blev der holdt et møde, med deltagere fra Svendborg Event, Direktionssekretariatet, Ejendomsservice, Havnen, Trafik og Infrastruktur, Byg og BBR, og Team Miljø. Beværterforeningen var blevet bedt om bemærkninger til forskriften.
 

Der blev udtrykt tilfredshed med forskriften, hvilket betyder, at det anbefales, at den fortsætter i nuværende form, med en enkelt tilføjelse.
 

Tilføjelsen er foranlediget af en henvendelse om, hvem man skal henvende sig til i tilfælde af, at man ønsker dispensation jf. forskriftens punkt 5. Dispensation.
 

”Svendborg Kommune kan i særlige tilfælde dispensere fra retningslinjerne i forskriften. Dispensation kan kun gives efter forudgående og konkret begrundet ansøgning. Der kan fastsættes vilkår for dispensationen, herunder tidsbegrænsning”.
 

Efter teksten indsættes ansøgning sendes til industri@svendborg.dk.
 

I den periode forskriften har fungeret, er der modtaget en enkelt klage over arrangementet Hansted Live. Klagen er vedlagt som bilag.
 

Med det begrænsede antal klager, der er modtaget i perioden, er der valgt ikke at sætte begrænsninger ind i forhold til antallet af arrangementer, ej heller at sætte faktiske støjgrænser ind i forskriften.

Det vurderes, at der fremover også vil være i omegnen af 15-20 arrangementer om året.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der er ingen økonomiske eller erhvervsmæssige konsekvenser.

Lovgrundlag

Miljøaktivitetsbekendtgørelsen, bekendtgørelse nr. 844 af 23/06/1017

Beslutning i Miljø- og Naturudvalget den 05-11-2019

Indstillingen godkendt.
 

Birger Jensen (V) var fraværende under punktets behandling.