Punkt 7 Anvendelse af platformen Boblberg i Svendborg Kommune

Beslutningstema

Hanne Klit (A) ønsker at drøfte muligheder ift. anvendelse af platformen Boblberg i Svendborg Kommune på baggrund af henvendelser fra flere borgere.

Indstilling

Drøftelse.

Sagsfremstilling

Boblberg er en digital platform til at søge fællesskaber og venskaber.

 

Her kan enkelt-borgere i alle aldre søge andre med fælles interesser, større fællesskaber, eller blot en-til-en kontakt. Der er opslag fra borgere, der søger motionsvenner, pennevenner, reservebedsteforældre osv. F.eks. en ung, der søger nogle at snakke med efter forælders død, eller en ældre borger, der savner en at tage på vandreture med.

 

Det er også muligt for foreninger at lægge ”bobler” op med deres aktiviteter og events, eller søge nye frivillige til deres foreninger. 

 

Erfaringer fra andre kommuner er, at Boblberg er meget brugervenligt og tilbyder en stor grad af tryghed. Brugerne af Boblberg har stor tillid til tjenesten.

 

Boblberg kan være et brugbart redskab bredt på hele social- og sundhedsområdet.

Det fremmer synlighed af frivilligområdet, kan hjælpe personer efter genoptræningsforløb til at fastholde træning i et nyt fællesskab og forebygger ensomhed for alle aldersgrupper ved at tilbyde et trygt sted at søge fællesskaber.

 

Det er gratis for borgere og foreninger at benytte Boblberg. Pr. oktober 2019 har portalen rundet 230.000 borgere og samarbejder med 30 kommuner. De har indgået et tæt samarbejde med Røde Kors om at hjælpe flere borgere ind i nye fællesskaber.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Prisen for Svendborg Kommune vil være 8.500 kr. pr. mdr. / 102.000 kr. pr. år.

Dette dækker alle nedenstående ydelser og giver adgang for alle 59.000 borgere i kommunen.

 

Boblberg oplyser, at de har +1.500 borgere fra Svendborg Kommune som står på venteliste og mange opslag der venter på at gå i luften så de kan skrive sammen.

 

Derudover vil der være udgifter til print af PR-materiale (se bilag).

Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 05-11-2019

Udvalget er positivt og beder administrationen afdække mulighederne for brugen på tværs af kommunen.

Der var afbud fra Hanne Ringgaard Møller (B).