Punkt 3 Budgetopfølgning. pr. september - Kultur- og Fritidsudvalget

Beslutningstema

B: Beslutningssag

Budgetopfølgning for udvalget pr. september 2019.

Indstilling

Direktionen indstiller:

  • At budgetopfølgningen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Det forventede regnskab pr. 30.9.2019 for kommunens serviceudgifter udviser en merudgift på ca. 25 mio. kr. Samtidig viser de seneste prognoser, at der på landsplan er udsigt til en samlet overskridelse på mellem ¼ til ¾ mia. kr. Der er dermed fortsat risiko for en sanktion, hvis det ikke lykkes for kommunerne under eet at nedbringe overskridelsen. Svendborgs andel af en evt. sanktion udgør ca. 5 - 10 mio. kr. ud fra de nuværende oplysninger.

 

Økonomiudvalget har derfor besluttet, at der fortsat føres en stram økonomistyring, og at der på områder med større afvigelser i forhold til det korrigerede budget udarbejdes tiltag til nedbringelse af underskuddet. Målet er, at det forventede underskud på ca. 25 mio. kr. er reduceret væsentligt inden det endelige regnskab foreligger.

 

Der er foretaget budgetopfølgning pr. september 2019 for Kultur- og Fritidsudvalget. Budgetopfølgningen er en del af den samlede koncernrapport, som forelægges Økonomiudvalget den 19. november.

 

På Kultur- og Fritidsudvalget forventes der et mindreforbrug på 1,1 mio. kr. Dette er således en forbedring siden budgetopfølgningen pr. juni, hvor der forventedes en overskridelse på 0,4 mio. kr.

 

Årsagen til forbedringen skal findes i Økonomiudvalgets henstilling til tilbageholdenhed og stram økonomistyring.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Fremgår af bilaget.

Lovgrundlag

Lov om Kommunernes Styrelse

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 04-11-2019

Taget til efterretning.