Punkt 7 Puljeansøgning Motion og fællesskaber på recept

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Som et led i statspuljeaftalen for 2019 har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering udmeldt en pulje til forsøg med idræt som led i sundheds- og beskæftigelsesfremmende indsatser – Motion og fællesskab på recept.

 

Puljens formål er, at indsamle viden om, hvordan fysisk aktivitets for foreningsfællesskab kan integreres som supplerende led i sundheds- eller beskæftigelsesindsatser. Projektet skal omfatte aktører fra sundheds- og beskæftigelsesområdet og der skal indgås partnerskabsaftaler med en eller flere idrætsforeninger.

 

Jobcenter Svendborg har sammen med Kultur og fritidsafdelingen og Sundhedsafdelingen udarbejdet en ansøgning, hvor der fokuseres på målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb over 30 år, da denne gruppe erfaringsmæssigt har svært ved have ressourcer til selv at tage initiativ til at deltage i foreningsidræt. Tilbuddet om at deltage skal være helt frivilligt, og må ikke anvendes som et ret og pligt tilbud fra jobcentret.

 

En del af projektet vil være ansættelse af en projektleder, der fungerer som brobygger mellem borgerne og idrætsforeningerne. Brobyggeren har mulighed for at hjælpe den enkelte borger med at finde en relevant aktivitet og støtte borgeren i at få en god opstart. Samtidig vil brobyggeren kunne understøtte idrætsforeningerne med bl.a. viden og uddannelse om den gode modtagelse af netop denne målgruppe. I projektperioden vil målgruppen have mulighed for at få tilskud til kontingentudgifter.

 

Svendborg Kommune er ”Bevæg dig for livet- visionskommune”, og kommunens Bevæg dig for livet konsulent har flere positive forhåndstilkendegivelser fra lokale idrætsforeninger, der ønsker at høre mere om projektet, såfremt puljeansøgningen imødekommes.

 

Ansøgningsfristen var den 31. oktober, projektperioden er 3 år fra december 2019 til december 2022. Hvis puljeansøgningen imødekommes vil udvalget løbende blive orienteret om det konkrete indhold og resultater af projektet.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Der ansøges om 2 mio. kr. til en 3-årig projektperiode

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 04-11-2019

Orienteringen blev taget til efterretning, idet projektet skal sammentænkes med andre relevante indsatser, herunder rygforskningsprojektet.