Punkt 4 Åben skole samarbejde - Prøvehandling

Beslutningstema

Beslutning om økonomisk støtte til prøvehandling på Åben skole-samarbejde mellem folkeoplysende foreninger og skoler i Svendborg Kommune.

Indstilling

 

Sagsfremstilling

I foråret 2019 blev der sendt spørgeskemaundersøgelse rundt til folkeoplysende foreninger, aftenskoler og spejdere i Svendborg Kommune. Undersøgelsen havde til formål at afdække respondenternes erfaringer og ønsker til Åben skole samarbejde med skoler i kommunen. Undersøgelsen pegede bl.a. på, at de største udfordringer for samarbejde er økonomi for foreningerne samt manglende viden omkring hvordan kontakten til de lokale skoler etableres.

 

 

På baggrund af undersøgelsen har en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter fra SIS, Folkeoplysningsudvalget og medarbejdere fra Kultur og Fritid samt Skoleafdelingen udarbejdet et projektforslag til, hvordan arbejdet imellem skole og forening kan gøres mere tilgængeligt for de foreninger der ønsker et samarbejde med en lokal skole. Beskrivelsen er vedhæftet som bilag.

 

 

Projektet har til formål at gøre etableringen af et samarbejdet mellem foreninger og skoler mere tilgængeligt. Det sker ved at understøtte processen, samt indsamle erfaringer på gode og dårlige cases, der kan videreformidles til relevante aktører, med henblik på at gøre det fremtidig arbejde lettere for de foreninger og skoler, der ønsker et samarbejde. Det er projektets mål, at flere børn i Svendborg Kommune oplever det gode ved et Åben skole forløb samt øger muligheden for rekruttering til foreningslivets aktiviteter.

 

 

Konkret er der afsat 3 timer ugentligt i Skoleafdelingen i Svendborg Kommune til at understøtte etableringen af aftaler mellem skoler og lokale aktører.

Folkeoplysningsudvalget anmodes i den forbindelse om, at afsætte økonomiske midler til honorering af deltagende foreninger. Der er i projektet lagt op til 6 prøvehandlinger, hvor foreningerne tildeles 2.500 kr. pr. forløb og projektet har derfor en samlet økonomisk omkostning på 15.000kr.

Hvilke foreninger der tildeles midler besluttes på et senere møde i Folkeoplysningsudvalget når arbejdsgruppen har modtaget tilkendegivelser fra forening og vurderet disse.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

6 forløb af 2.500kr svarende til et samlet beløb på 15.000kr for projektet.

Beslutning i Folkeoplysningsudvalg den 30-10-2019

Godkendt. Det bemærkes at spejderne også kan deltage i projektet.

 

Jan Find Petersen og Erik Jakobsen var fraværende.

Preben Juhl Rasmussen var fraværende som suppleant deltog Bente Skytte.

Erling Johansen var fraværende som suppleant deltog Tove Stenderup.