Punkt 5 Etablering af samarbejder med nye lokalområder

Beslutningstema

Orientering om proces for etablering af samarbejder med nye lokalområder, samt beslutning om, hvilke områder udvalget ønsker at etablere samarbejder med i første og andet kvartal af 2020.

Indstilling

Direktionen indstiller, at:

  • Udvalget tager orientering om proces for etablering af samarbejder med nye lokalområder til efterretning.
  • Udvalget beslutter, hvilke områder man ønsker at etablere samarbejder med i første og andet kvartal af 2020.

Sagsfremstilling

Udvalgets arbejde med at etablere samarbejde med lokalområder, er hidtil foregået ud fra to forskellige modeller:
 

  1. En gruppe af lokale borgere har organiseret sig, etableret en intern organisation og har etableret kontakt til en bredere borgergruppe enten gennem personlig kontakt, eller ved et større åbent borgermøde. Herefter har de taget kontakt til Lokaludvalget og samarbejdet med lokalområdet er indledt.
  2. En eller flere repræsentanter for et område har kontaktet Lokaludvalget med henblik på at starte et samarbejde. Herefter har administrationen mødtes med lokalområderepræsentanter for at påbegynde det lokale arbejde med intern organisering og planlægning af det første åbne borgermøde.

 


Fremtidig proces for etablering af samarbejder med nye områder:

Det er formanden for Lokaludvalget der tager den indledende kontakt til et nyt område. Herefter sørger administrationen for at samarbejdet etableres og at det første åbne borgermøde i lokalområdet afholdes.
 

Det er lokalområdet der har ansvaret for, at der inviteres bredt i lokalområdet til det første åbne borgermøde.
 

Dagsordenen for det første åbne borgermøde udarbejdes i et samarbejde mellem lokalområdet og administrationen. På første åbne borgermøde deltager Lokaludvalget og fortæller om udvalgets arbejde, samt muligheden for at etablere et samarbejde mellem lokalområdet og Lokaludvalget.
 

Det er op til det enkelte lokalområde, hvornår i processen de ønsker at underskrive en samarbejdsaftale med Lokaludvalget.
 

 

Formanden for Lokaludvalget har allerede kontakt til repræsentanter fra områderne Tåsinge Syd og Tåsinge Nord. Derudover fremsatte udvalget på mødet den 21. august et ønske om at indlede et samarbejde med Byområdet. I forbindelse med den videre planlægning af møder i lokalområderne, ønskes der en beslutning om, hvilke områder udvalget ønsker at etablere et samarbejde med:
 

  • Første kvartal af 2020, udover det planlagte borgermøde i Skårup/Åbyskov (jf. særskilt punkt herom)
  • Andet kvartal af 2020

Beslutning i Lokaludvalget den 25-10-2019

Udvalget tog orienteringen til efterretning og besluttede, at der afholdes borgermøder i følgende områder:

 

i første kvartal 2020: Skårup/Åbyskov

i andet kvartal 2020: Tåsinge Syd

i tredje kvartal 2020: Svendborg By

 


Afbud fra Dorthe Ullemose (O). Som suppleant deltog Johan Emil Rasmussen (O).