Punkt 8 Det Gode Madhus - leasing af to kølebiler

Beslutningstema

Beslutning om leasing af to nye kølebiler til Det Gode Madhus.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at Økonomiudvalget godkender, at Det Gode Madhus indkøber to nye kølebiler finansieret via leasingaftale over 6 år med årlig ydelse på 64.411 kr. og en restværdi efter 6 år på 80.000 kr. pr. kølebil. Ydelsen og restværdien finansieres af Det Gode Madhus’ driftsbudget.

Sagsfremstilling

Det Gode Madhus er Svendborg Kommunes kommunale leverandør af mad til pensionister i eget hjem og på kommunens plejecentre. I dag leveres maden én gang ugentligt, og Det Gode Madhus råder over tre kølebiler til brug for levering. Den ene af disse biler trænger nu til udskiftning efter godt 6 års anvendelse. Derudover skal der leases én ekstra kølebil som følge af beslutning om ændret holdbarhed fra 16 til 5 dage, idet der fra 1. januar 2020 skal ske levering tre gange ugentligt, jf. beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 13. august 2019 og efterfølgende bevilling i budgetforliget for 2020.

 

Der er således behov for at lease to nye kølebiler, og bilerne ønskes leaset over 6 årig periode, liegsom det er tilfældet for Det Gode Madhus’ eksisterende kølebiler. Økonomiudvalget skal i følge kommunens regnskabsregulativ, forretningsgangsbeskrivelse for leasing, godkende indgåelse af denne leasingaftale, idet der er tale om en løbetid over 5 år.

 

Da der er 12 ugers leveringstid på kølebilerne, har Det Gode Madhus været nødsaget til at foretage bestillingen af bilerne allerede nu. Såfremt Økonomiudvalget ikke godkender indgåelse af leasingaftale, skal der udarbejdes alternativt finansieringsforslag, idet anskaffelsen af de to biler er nødvendig for at kunne levere maden til borgerne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Den årlige ydelse på 2*64.411 kr. til leasing af de to kølebiler finansieres af Det Gode Madhus’s driftsbudget og indgår i beregning af madprisen for 2020.

Lovgrundlag

 

Lov om kommunernes styrelse og kommunens forretningsgangsbeskrivelse for leasing.

Beslutning i Økonomiudvalget den 22-10-2019

Godkendt.

 

Afbud fra Hanne Klit (A) og John Arly Henriksen (A). Som suppleanter deltog Pia Dam (A) og Torben Frost (A).