Punkt 2 Bilfri i sommerferieperioden, Skarø

Sagsfremstilling

Forslag fra Lasse Bekker om at gøre Skarø bilfri i sommerferieperioden. Forstået på den måde, at bilreservationer på færgen kun er mulig for øboere, sommerhusejere og erhverv. Det er min mening, at det ville gavne øens liv og oplevelse af naturen. Jeg mener godt man kan mene, at øens gæster, ølejr-beboere, teltliggere og festivalgæster kan undvære deres bil under øbesøget. Det ville tale ind i klimadagsordenen, være god branding og ville lette færgepresset, også under festivalen. 

Det er selvfølgelig væsentligt, at husejere, erhvervet og professionelle med ærinde til øen fortsat har adgang til at booke, men det kan jo nemt løses via de eksisterende færgekonti. 

Beslutning i Ø-udvalget den 21-10-2019

Udvalget ønsker at øerne drøfter om det er et forslag de kan bakke op om, det kan f.eks. drøftes på generalforsamling i Beboerforeningerne eller i andre forbindelser hvor man er samlet.

Det undersøges endvidere om der er nogle lovmæssige forhold som gør sig gældende i forhold til en evt. begrænsning.

I juli i år er der solgt 181 billetter til almindelige biler, billetterne gælder til både Drejø og Skarø, det kan ikke siges hvor mange af bilerne der er kørt i land på Skarø. Der er i alt i juli md. medtaget 856 biler fra Svendborg til enten Skarø eller Drejø og samme antal retur.

Øvrige biler er øbobiler eller biler med rabatkort, som typisk er sommerhusejere.