Punkt 14 Orientering om ændring af parkering på Ramsherred og Kvægtorvet

Beslutningstema

Orientering om ændring fra betalingsparkering til tidsbegrænset parkering på Ramsherred og Kvægtorvet på baggrund af Byrådets beslutning den 26. februar 2019

Indstilling

Direktionen indstiller, at sagen tages til efterretning

Sagsfremstilling

Den 26. februar 2019 besluttede Byrådet, at: I forbindelse med det videre arbejde med byfornyelsesprojektet på Klosterplads skal der - som erstatning for de parkeringspladser, der nedlægges på Klosterplads - arbejdes videre på 5 tiltag, herunder

  1. Parkeringsarealer ved Kvægtorvet, som kommunen har lejer, optimeres, således der skaffes flere parkeringspladser og et antal af pladserne nærmest Klosterplads omdannes til korttidsparkering. Antallet af korttidspladser og tidsbegrænsningen fastlægges på baggrund af dialog med Shopping Svendborg og Erhvervsforum.
  2. Parkeringspladserne på Ramsherred omdannes til korttidsparkering. Beslutningen herom træffes på baggrund af dialog med Shopping Svendborg og Erhvervsforum

Administrationen har på baggrund af Byrådets beslutning haft møde med Shopping Svendborg og Erhvervsforum om ovenstående to punkter i forhold til korttidsparkering og tidsbegrænsning.

På mødet blev det aftalt, at arbejde videre med:

Ændring af parkering på Kvægtorvet afventer projektet med omdannelse af Klosterplads og Frederiksgade når det endelige behov kendes.

På Ramsherred arbejdes der videre med, at betalingsparkeringen nedlægges. I stedet bliver pladserne nærmest Torvet til tidsbegrænsede pladser på 30 min. Ved to af pladserne tættest på Skolegade opsættes der elladestander, med en tidsbegrænsning på 2 timer. De to sidste pladser tættest på Skolegade ændres til en tidsbegrænsning på 2 timer, 30 min. eller til handicapparkering, alt efter hvad der er fysisk muligt. Administrationen arbejder videre med løsningen for dette. Ændringen kræver politiets samtykke, hvorefter sagen gennemføres administrativt.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Byrådets beslutning den 26. februar 2019 kommer økonomisk til at betyde, at der må forventes en mindre parkeringsindtægt ved ændring af Ramsherred, som vurderes at udgøre ca. 100.000 kr. Af kommunens indtægter fra parkering, skal 70 % afleveres til staten. Den mindre indtægt vil derfor betyder, at der bliver 30.000 kr. mindre til drift af parkeringssystemet. Herudover skal der anvendes midler til nedtagning af parkeringsautomat og opsætning af skilte. Finansiering kan afholdes indenfor udvalgets ramme.

Ændringen på Ramsherred vil give kunder til butikker m.v., bedre mulighed for parkering ved korte ærinder.

Lovgrundlag

Vejloven og færdselsloven

Beslutning i Teknik- og Erhvervsudvalget den 10-10-2019

Orienteringen tages til efterretning.

 

Afbud fra René Haahr (V). Som suppleant deltager Birger Jensen (V).

Afbud fra Per Nykjær (V). Som suppleant deltager Lars Erik Hornemann (V).