Punkt 5 Fyrtårnet Børnegården Byparken - Økonomiske handleplan

Beslutningstema

Orientering og drøftelse af økonomisk udfordring og handleplan i Fyrtårnet Børnegården Byparken.

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • At Børne- og Ungeudvalget tager orienteringen til efterretning og drøfter sagen.

Sagsfremstilling

Børne- og Ungeudvalget tog den 12. juni 2019 Fyrtårnet Børnegården Byparkens økonomiske handleplan til efterretning. Af den økonomiske handleplan af 25. maj 2019, fremgår det, at det driftsmæssige underskud fra 2018 samt det forventede driftsmæssige underskud for 2019, vil kunne indhentes over en 4 årig perioden. Handleplanen og likviditetsoversigten viser for 2019 et forventet budgetunderskud på samlet 1,1 mio. kr., svarende til 22,9 % af børnehusets budget. Den økonomiske handleplan løber frem til udgangen af 2022, hvor Fyrtårnet Børnegården Byparken forventer at have genoprettet sit budget.

Bestyrelsen for Fyrtårnet Børnegården Byparken har med bistand fra fobu (paraplyorganisation for selvejende dagtilbud i Danmark) udarbejdet månedlige budgetopfølgninger endvidere har Svendborg Kommune d. 15. august afholdt kvartalsmæssigt opfølgningsmøde med bestyrelsesformand samt leder af Fyrtårnet Børnegården Byparken samt direktør fra fobu.

Ved seneste budgetopfølgning pr. 31. august 2019 var det forventede underskud for 2019 øget til kr. 1.170.000, det vil sige en forøgelse af underskuddet med ca. 100.000 kr. svarende til en forværring på mere end 9 % siden den Økonomiske Handleplan af 25. maj 2019 blev fremlagt. Dette gør det endnu svære at realisere den økonomiske handleplan, hvor tilbagebetalingen skal realiseres over en fire årig periode.

I øvrigt kan det oplyses, at der er etableret et fagligt skærpet tilsyn, og der udarbejdes en samarbejdstale med bestyrelsen for Børnegården Byparken.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

De økonomiske konsekvenser er beskrevet i sagsfremstillingen.

Lovgrundlag

Dagtilbudsloven

Beslutning i Børne- og Ungeudvalget den 09-10-2019

Drøftet sagen og taget til efterretning.

Afbud fra Maria Haladyn (A), hvorfor Hanne Klit (A) deltog som suppleant.