Punkt 13 Haludvalget

Beslutningstema

Drøftelse

Ansøgning om udvidelse af Haludvalgets driftstilskud.

Indstilling

Til drøftelse.

Sagsfremstilling

Haludvalget ansøger om en udvidelse af driftstilskuddet til nedsættelse af indtægtsbudgettet, således at prisniveau for 2019 er gældende for budget 2020.

 

Hallerne i regi af Haludvalget er udfordret økonomisk, da hallernes indtægtsbudgetter bliver fremskrevet hvert eneste år, uden at hallerne har mulighed for reelt at øge deres indtægter, da haludlejningspriserne er politisk bestemt og ligger fast.

 

 

Dette medfører, at Haludvalget hvert år skal spare på omkostningerne, hvis regnskaberne skal hænge sammen. De fleste haller har kun én ansat. Der kan derfor ikke spares på lønomkostningerne, og derfor bliver det typisk vedligehold, der må spares på.

 

 

Som det fremgår af vedlagte bilag, som er fremsendt af Haludvalget formand, har den automatiske indtægtsfremskrivning medført en samlet opskrivning af indtægterne med ca. 225.000 kr. i årerne 2014-2019(se bilag 1). Dette beløb har Haludvalget de tidligere år fundet ved dels at spare på omkostningerne, dels ved at supplere de enkelte hallers budgetter op ved overførsel fra Haludvalgets fælles dispositionskonto, som ellers er beregnet til bl.a. fælles indkøb for hallerne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

For at Haludvalgets driftstilskud kommer på niveau med den gældende prisudvikling, ansøger udvalget om en udvidelse af driftstilskuddet på kr. 45.500. kr. årligt.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2019

Udvalget vedtog ikke at fremsende sagen til budgetforhandlingerne.

Administrationen anmodes om at finde finansiering på 45.500 kr. årligt inden for egen ramme.