Punkt 12 De frie Kulturmidler

Beslutningstema

C: Drøftelsessag

Udvidelse af rammen til De frie Kulturmidler i 2020 og 2021.

Indstilling

Til Drøftelse.

Sagsfremstilling

Der er en forventning om, at L2021 vil tiltrække omkring 25.000 deltagere og mellem 20.000 og 40.000 gæster. Derfor er der rigtig gode muligheder for at vise Svendborg frem fra sin bedste side og det mangfoldige kulturmekka, som Svendborg også er.

 

Der er derfor nedsat flere lokale grupper, heraf en med lokale kulturaktører, der skal skabe kulturelle samarbejder omkring kulturprojekter. Der er ikke direkte afsat midler i L2021 til lokale initiativer, men der arbejdes på at få sponsormidler også til den del.

 

Allerede nu er der imidlertid henvendelser fra kulturlivet om muligheder for støtte til kulturprojekter, som eksempelvis henvendelsen om midler til gennemførelse af projektet ”Eventyret om fjeren og rosen”, der har et samlet budget på 2,4 mio. kr. Projektet er en totalteateroplevelse skabt af alle og for alle. Det må forventes, at der vil komme flere henvendelser om støtte til ekstraordinære kulturprojekter i forbindelse med L2021.

 

Projektforslaget ”Eventyret om Fjeren og Rosen” er tidligere sendt til hele Byrådet.

 

På den baggrund har Borgmesteren bedt administrationen udarbejde et forslag til, hvordan ovenstående kan håndteres og eventuelt imødekommes, såfremt der er politisk opbakning til det.

 

Administrationen kan henvise til en eventuel udvidelse af rammen til De frie Kulturmidler i 2020 og 2021 med henholdsvis 0,5 mio. kr. og 1,0 mio. kr.

 

Rammen til De frie Kulturmidler er i budgetforslag 2020 ca. 0,5 mio. kr. Midlerne anvendes til løbende ansøgninger og bliver sædvanligvis opbrugt i løbet af året.

 

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

En udvidelse af rammen til De frie kulturmidler med 0,5 mio. kr. i 2020 og 1,0 mio. kr. i 2021.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2019

Sagen fremsendes til budgetforhandlingerne.