Punkt 6 Foreningen Rytmisk Råstof

Beslutningstema

C: Drøftelsessag

Ansøgning fra foreningen Rytmisk Råstof om midler til ansættelse af en fuldtidsmedarbejder alternativt to deltidsmedarbejdere til varetagelse af en vifte af funktioner i Rytmisk Råstof.

Indstilling

Direktionen indstiller, at

  • Henvendelsen drøftes.

Sagsfremstilling

Foreningen Rytmisk Råstof har henvendt sig til de politiske gruppeformænd med en ansøgning om midler til ansættelse af personale i foreningen Rytmisk Råstof. Foreningen gennemfører koncerter og andre aktiviteter i og omkring Spillestedet Harders og driver lokalerne i Møllergade som et kulturhus, der huser og faciliterer møder mellem borgere, foreninger og grupper. Foreningen ser sig endvidere som et naturligt tyngdepunkt for de ca. 40 professionelle i musikerhvervene, som er tilflyttet byen de seneste år.

 

Foreningen Ribers Gård er lejer og administrator af bygningskomplekset Ribers Gård, Møllergade. Foreningen videreudlejer lokalerne til de kulturelle aktører, bl.a. foreningen Rytmisk Råstof. Kultur- og Fritidsudvalget behandlede på mødet den 3. juni 2019 en ansøgning fra foreningen Ribers Gård om et øget driftstilskud begrundet i huslejestigninger.

 

Udvalget bevilgede et ekstraordinært tilskud i 2019 og 2020 på henholdsvis 32.000 kr. og 33.000 kr., idet udvalget samtidig besluttede at anmode administrationen om, i samarbejde med foreningen Ribers Gård, at udarbejde et forslag for den fremtidige drift af lejemålet.

 

Administrationen er i dialog med såvel foreningen Ribers Gård som foreningen Rytmisk Råstof om, hvordan der kan etableres en organisering af stedet, der sikrer såvel bygningsdriften som stedets aktiviteter. Der arbejdes mod at fremlægge et forslag til politisk drøftelse i 2. kvartal 2020.

Beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget den 07-10-2019

Udvalget kunne ikke imødekomme ansøgningen.

Ansøgningen fremsendes ikke til budgetforhandlingerne.