Punkt 6 RAR Fyn - status på udvikling, resultater og indsats

Indstilling

Direktionen indstiller,

  • at orienteringen tages til efterretning.

Sagsfremstilling

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) Fyn får forud for hvert møde i rådet udarbejdet 2 notater, der indgår i rådets drøftelser.

 

Den ene notat beskriver udviklingen på arbejdsmarkedet mens det andet viser udvalgte data for arbejdsmarkedsindsatsen og resultaterne i kommunerne under RAR Fyns område.

 

Udviklingen på arbejdsmarkedet

Generelt er der fortsat en positiv udvikling på arbejdsmarkedet, herunder også det fynske. Den fynske udvikling er dog lidt svagere end landsgennemsnittet.  Det er især Odense, der oplever vækst i beskæftigelsen, mens der har været et minimalt fald i Svendborg. Den fynske vækst ses især indenfor industrien, bygge og anlæg og offentlige erhverv.

 

Der er stor jobomsætning på Fyn, også i Svendborg og antallet af forgæves rekrutteringer er lavere på Fyn end i resten af landet. Så selv om der er enkelte brancher, hvor der kan være mangel på arbejdskraft, er det ikke et stigende problem på Fyn.

 

Ledigheden falder fortsat på landsplan og i de fleste fynske kommuner, herunder også Svendborg.

 

Status på resultater og indsats

Rapporten beskriver indenfor flere målgrupper, hvordan kommunerne klarer sig på ministerens benchmark samt hvordan det ser ud med samtaler og tilbud.

 

Svendborg har relativt færre borgere på offentlig forsørgelse, end hvad der kunne forventes ud fra kommunens rammevilkår. Især antallet af kontanthjælpsmodtagere er lavere. Antallet på dagpenge og sygedagpengeområdet er som forventet. Resultatmæssigt klarer Svendborg sig således relativt godt.

 

I forhold til indsatser ser rapporten på samtaler og tilbud i starten af ledighedsforløbet, samt samtaler og tilbud til borgere med en anciennitet på over 12 måneder. Svendborg har et potentiale i forhold til at sikre at flere får flere samtaler og tilbud, men der ses en positiv udvikling i forhold til tidligere for flere af målgrupperne.

Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser

Ingen

Beslutning i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget den 07-10-2019

Orienteringen blev taget til efterretning.